La fiecare 33 de secunde, în SUA, un om moare infectat cu coronavirus. Ambulanțierilor din Los Angeles li se cere să nu mai transporte la spital pacienţi cu şanse aproape nule de supravieţuire

Speranța Statelor Unite ca 20 de milioane de oameni să fie vaccinați până în ziua de Anul Nou s-a dovedit iluzorie. Americanii se confruntă acum cu provocări uluitoare în lupta anti-COVID. La fiecare 33 de secunde, în Statele Unite, un om moare infectat. În ultimele 24 de ore au fost atinse din nou cifre record: aproape 4.000 de morți și peste un sfert de milion de noi contaminări.

06 Ianuarie 2021, 12:52 (actualizat 06 Ianuarie 2021, 20:46) Știrile TVR |

Numărul persoanelor spitalizate în Statele Unite e unul dintre cele mai mari de la începutul pandemiei: peste 130.000 de pacienți.

Situațiile cele mai complicate sunt în vest și sud. Copleşite, serviciile de urgenţă din Los Angeles au început să raţionalizeze oxigenul, paturile, să deschidă unități de îngrijire în orice spațiu adecvat disponibil. Ambulanțierilor li se cere să nu mai transporte la spital unii pacienţi în stop cardiac, cu şanse aproape nule de supravieţuire.

Ritmul vaccinării este departe de a fi cel dorit, deși oamenii sunt dornici să primească prima doză de imunizare.

În Florida, locul unde mulți americani se retrag la pensie, sunt cozi la centrele de vaccinare. Serul li se administrează celor cu vârsta peste 65 de ani.

Autoritățile lansează însă apeluri la accelerarea procesului pe tot teritoriul Statelor Unite pentru că, spun guvernatorii, vaccinuri sunt destule.

Recrudescența spectaculoasă a epidemiei datează de la sfârșitul lui noiembrie. Zilnic e doborât record după record, iar acum, după petrecerile de sfârșit de an, autoritățile sanitare se așteaptă ca situația să devină și mai gravă.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C -1°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -3°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -6°C -4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI