La Dăbuleni, perdelele forestiere, care ar trebui să protejeze de viscol, au fost tăiate ilegal

14 decembrie 2018, 08:35

La Dăbuleni, persoane necunoscute au tăiat, săptămâna aceasta, o perdea forestieră de protecţie de pe 1,2 hectare. Pădurea de fag, proprietate publică, apăra Drumul Naţional 54A împotriva troienirii zăpezii.

Sătenii dau vina pe prămărie, dar reprezentanții acesteia susţin că nu ştiu nimic şi au sesizat poliția. Iar  autorităţile centrale au stabilit că peste 1700 de kilometri de şosele au nevoie de protecţie naturală, însă au plantat doar 7,2 hectare de păduri forestiere în acest an, pentru zece kilometri de autostradă.

O perdea forestieră de protecție, de pe 1,2 hectare, a fost tăiată, săptămâna aceasta, de persoane necunoscute.

Pădurea de fag, proprietate publică, era cu atât mai importantă pentru că apăra Drumul Național 54A împotriva troienirii zăpezii. Sătenii acuză primăria.

Reprezentanții primăriei susțin însă că nu știu nimic și au sesizat poliția. Au curățat locul, iar resturile de bușteni le-au depozitat pe un teren tot al primăriei.

Pe Drumul Național 24, care leaga județele Galați și Vaslui, au mai rămas doar câteva petice de vegetație. Își dovedesc eficiența în fiecare iarnă.

Programul de realizare a perdelelor forestiere prevede plantări pe o suprafață de 595 de hectare, pentru 198 de km de autostrăzi și drumuri naționale.

La nivel național, peste 1.700 de kilometri de șosea au nevoie de protecție.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite