La cinci luni de la confirmarea primului caz de infectare cu SARS-CoV-2, România atinge noi recorduri alarmante

26 iulie 2020, 21:13

Avem primul caz confirmat de infectare cu COVID 19 pe teritoriul României. Bărbatul este dintr-o localitate din judeţul Gorj.

În mai puțin de o lună de la acest anunț, am ajuns la 35 de cazuri noi la mai puţin de 300 de teste prelucrate pe zi.

A urmat starea de urgență, cu restricții majore de circulaţie şi o mobilizare masivă pentru a acoperi lipsurile din spitale.

Primul vârf de infectări a fost pe 11 aprilie, când au fost raportate 523 de cazuri noi la aproape 17 mii de teste (16.684 teste). Apoi am intrat pe o curbă descendentă fluctuantă, cu aşa-numiţii dinţi de fierăstrău. Iar noul ministru părea optimist.

Mulţi s-au relaxat însă total, ca şi cum virusul ar fi dispărut după ridicarea mai multor restrictii, în timpul stării de alertă. Iar deciziile Curții Constituționale, potrivit cărora izolarea și carantinarea încălcau drepturile omului, au pus autoritățile într-o situație dificilă.

S-a atins record după record la îmbolnăviri, dar și la testele prelucrate.

La cinci luni de la primul pacient confirmat cu SARS COV 2, au fost cinci zile la rând cu peste o mie de infecţii nou depistate.

Avem nu mai puţin de 1120 de cazuri nou confirmate la aproximativ 15 mii de teste prelucrate. Proporţia celor pozitive este multe prea mare pentru a putea spera la o scădere a numărului de cazuri în următoarea perioadă.

Şi mai avem un nou record alarmant: nu mai puţin de 351 de pacienţi cu COVID-19 la Terapie Intensivă, cel mai mare număr de până acum.

In tot mai spitale COVID din țară nu mai sunt locuri nici la terpaie intensivă, nici în saloanele obișnuite.

Dacă lumea începe să respecte din nou cele trei reguli de aur pentru prevenţie – distanţarea socială, purtarea măştii şi spălatul pe mâini – efectele se vor vedea abia peste două-trei săptămâni, spun medicii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite