La cel mai mic semn de răceală, copiii să nu fie trimişi în colectivitate, ne recomandă medicii

La cel mai mic semn de răceală, copiii ar trebui să rămână acasă şi să nu fie trimişi în colectivitate. Este avertismentul şi îndemnul medicilor şi al autorităţilor care le explică părinţilor la ce ar trebui să fie atenţi şi cum să abordeze situaţia la început de an şcolar, în context pandemic. Simptomele COVID diferă la copii faţă de adulţi, iar cele mai multe cazuri nu necesită internare. Cu toate acestea, mulţi părinţi se tem.

17 Septembrie 2021, 17:25 (actualizat 17 Septembrie 2021, 19:36) |

Îngrijorați, cu multe semne de întrebare și foarte precauți la o săptămână după ce copiii au început școala. Așa sunt cei mai mulți părinți ai căror copii au intrat în colectivitate.

Medicii spun că semnele bolii sunt clare, trebuie atent monitorizate, dar în majoritatea cazurilor forma e ușoară. Cei mici sunt adesea asimptomatici.

Mihai Craiu, medic pediatru, INSMC "Alessandrescu Rusescu": Copiii toți fac febră, aproape toți roșu în gât, cam astea sunt semnele. Nu m-aș speria imediat, m-aș speria în două situații: de afecțiuni a căror severitate afectează funcțiile vitale și copil care respiră repede, adică peste 50 pe minut.

Dacă observăm semne de boală în cazul copiilor, primul pas este să cumpărăm un test rapid pentru a vedea într-adevăr dacă copilul este infectat. Dacă e pozitiv, trebuie anunțat medicul de familie care va trece acest caz în corona Forms. Medicul de familie este cel care monitorizează copilul și decide dacă trebuie dus la spital.

În plus, atât medicii cât și ministrul Educației le cer părinților să nu încalce regulile de sănătate.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Fac apel la părinți pentru a nu-și trimite copiii la școală sau la grădiniță în cazul în care au cele mai mici simptome specifice. E o chestiune de responsabilitate.

Specialiștii în imunologie vorbesc despre măsurile preventive pe care părinții le pot lua.

Carmen Bunu Panaitescu, medic specialist alergologie şi imunologie clinică: Ar trebui gândită o alimentație sănătoasă, în primul rând nu trebuie să ne gândim la medicamente, ci cum să asigurăm o alimentație sănătoasă, de bună calitate, să nu fie procesată, să asigure nutrienții.

În ceea ce privește severitatea bolii, în condițiile în care dominantă în valul 4 este tulpina Delta, medicii din spitale spun că cei mai afectați odată ce au contactat boala sunt copiii care au boli cronice și probleme medicale deosebite.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 22°C
IASI 19°C 20°C
CLUJ 15°C 19°C
CONSTANTA 15°C 16°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI