La Betleem, Patriarhul Ierusalimului a transmis un mesaj liderilor politici: Aveţi curaj, nu vă temeţi, nu vă abandonaţi viziunile

25 decembrie 2017, 16:56

Biserica Nașterii Mântuitorului de la Betleem a fost plină pentru slujba oficiată la miezul noptii de Patriarhul Latin al Ierusalimului. Acolo s-a aflat și președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Sărbătoarea de anul acesta este însă umbrită de recentele tensiuni, lucru amintit si de Patriarhul Ierusalimului care a transmis un mesaj liderilor politici.

Tuturor celor care au puterea, să aveţi curaj, nu vă temeţi, îndrăzniţi să riscaţi, nu vă temeţi de singurătate, nu vă abandonaţi viziunile, avem nevoie de viziune, avem nevoie de viziune”. Ierusalimul este un oraș al păcii, dar pacea nu este posibilă dacă cineva este exclus, a mai spus Înaltul Prelat.

La Betleem au mers anul acesta mai puțini pelerini creștini decât de obicei pe fondul tensiunilor recente. Au fost impuse restricții de circulație în anumite zone, iar festivitățile au fost restrânse.

Betleeem a fost unul dintre orașele unde s-au înregistrat confruntări violente între protestatari palestinieni și forțele israeliene. totul a început pe 6 decembrie după ce președintele Trump a spus că recunoaște Ierusalimul drept capitala indivizibilă a Israelului.

De atunci, potrivit organizației Semiluna Roșie, 12 oameni au murit și peste 4 mii au fost răniți în timpul protestelor violente.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă