La Ambasada Marii Britanii la București a fost arborat drapelul în bernă. ”Majestatea Sa a fost însuşi spiritul Regatului Unit”

9 septembrie 2022, 11:00

Românii aduc omagii Reginei Elisabeta a II-a. Mai multe buchete de flori și candele au fost depuse în fața Ambasadei Marii Britanii la București.

„Steagul nostru de la Ambasada Marii Britanii de la Bucureşti a fost coborât în bernă, în memoria Majestăţii Sale, Regina Elisabeta a II-a. Ea a fost însuşi spiritul Regatului Unit, iar acest spirit va dăinui”, este mesajul publicat, vineri, pe pagina de Facebook a Ambasadei Marii Britanii din România.

O carte virtuală de condoleanțe este deschisă acum la adresa www.royal.uk, pentru membrii publicului care doresc să aducă un omagiu Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a.

Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către Familia Regală și către poporul din Marea Britanie, din Tărâmuri și din Commonwealth, în această perioadă de durere imensă, a transmis Ambasada Britanică.

Regina Elisabeta a II-a „cunoştea profund România” şi va lipsi poporului britanic, a declarat, vineri, Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble. Excelența Sa a afirmat că mesajele de condoleanţe primite din partea oficialilor români l-au emoţionat.

 

„Declar în faţa voastră, a tuturor, că întreaga mea viaţă, fie lungă ori scurtă, va fi dedicată servirii poporului”, a spus regina Elisabeta a II-a în 1947.  În ziua în care a împlinit 21 de ani, în primul ei discurs public transmis din Cape Town, regina şi-a dedicat viaţa servirii Commonwealth-ului.

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, la vârsta de 96 de ani, în Castelul Balmoral din Scoţia. Fiul său, prinţul Charles, i-a succedat automat. El va domni sub numele de Charles al III-lea.

”Regina a murit liniştită la Balmoral în această după-amiază. Regele şi regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară şi se vor întoarce la Londra mâine”, a precizat Palatul Buckingham.

Drapelul britanic a fost coborât în bernă la Palatul Buckingham – unde s-au strâns sute de persoane – în momentul anunţului morţii Reginei Elisabeta a II-a.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite