L Dragnea: “Suspendarea preşedintelui nu e o soluţie”. Tăriceanu: “Sunt dezamăgit de discursul lui Klaus Iohannis”

7 februarie 2017, 13:08

“Din păcate, preşedintele a ales să vorbească, în continuare, despre divizare, despre parlamentari buni şi parlamentari răi, despre români buni şi răi. Sunt de acord însă cu dumnealui că alegerile anticipate nu reprezintă o soluţie. Am înţeles îndemnul ca guvernul să fie unul performant şi puternic. În sensul ăsta şi îndemnul meu este să lase guvernul să guverneze. (…) Dacă vrei să ai un guvern puternic, atunci ceri tututor să fie lăsat să guverneze. Preşedintele s-a referit la cei de la PSD şi ALDE ca la nişte parlamentari care nu sunt agreaţi. Totuşi, trebuie să fie preşedintele tuturor românilor. La plecare, i-am spus preşedintelui că sper să reuşim să facem pace în România. Asta e speranţa mea şi nu voi incita la niciun fel de acţiune de destabilizare. Nu facem nimic împotriva preşedintelui. Suspendarea nu a fost şi nu este o soluţie. România are nevoie de stabilitate”, a precizat Liviu Dragnea.

„Probabil că stilul, cuvintele folosite i-au făcut pe colegii mei să iasă din sală. Eu nu am ieşit pentru că mi s-a părut civilizat să stau acolo şi să ascult acest mesaj, cu speranţă până la ultimele cuvinte că vor veni nişte speranţe de pace” Liviu Dragnea

Klaus Iohannis, mesaj în Parlament: „Românii sunt indignaţi şi revoltaţi. Grija primă a fost să vă ocupaţi de dosarele penalilor”

“Sunt dezamăgit de discursul preşedintelui pentru că m-am aşteptat ca în acest moment de tensiune, de criză politică, preşedintele (…) să găsească calea către dialog, către detensionare, pentru că este un interes mai presus de interesul partizan. Din discursul preşedintelui, dincolo de faptul că a arătat, ca de foarte multe ori, că vine la Parlament şi vrea să dea lecţii Parlamentului şi nu numai lecţii, să spună ce să facă – ceea ce este inacceptabil, nici nu a făcut acel discurs la care mă aşteptam. Faptul că vorbim de luminiţele din Piaţa Victoriei nu reprezintă soluţia pe care românii o aşteaptă, de detensionare a acestei situaţii. Singura posibilitate pe care o aveam şi pe care i-am recomandat-o preşedintelui este cea de dialog. Stau şi mă întreb ce era în capul preşedintelui când vorbea de oameni integri la conducerea statului. Păi în momentul în care tu însuţi eşti condamnat pentru modul în care ai obţinut nişte case, ai o problemă că nu ai restituit cei 300.000 de lei statului pe care i-ai încasat necuvenit, nu se ştie dacă ai plătit impozitele pentru meditaţii, poţi să vii şi să dai lecţii Parlamentului sau altora? Mi se pare foarte, foarte nepotrivit”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite