L.Dragnea, după CEX al PSD: Va fi un miting împotriva abuzurilor. Așteptăm să vedem ce face președintele și vom acționa în consecință

4 iunie 2018, 11:46

PSD face sâmbată seara un miting în Piața Victoriei din Capitală și transmite mesaje ambigue cu privire la o posibilă suspendare a președintelui Iohannis, în caz ca acesta nu o demite pe Laura Codruța Kovesi din fruntea DNA. Deocamdată, Liviu Dragnea declară că nu va permite nimănui să se plaseze deasupra legii.

Declarații ale lui Liviu Dragnea:

– Va fi un miting împotriva abuzurilor.

– Pentru intruziuni ilegale și neconstituționale în viața privată a oricărei persoane, să permită ca cetățeni români, firme românești să fie închise, să permită ca zeci, sute, mii de destine să fie distruse, având în vedere niște interese care nu tot timpul sunt numai din interior. Ăsta a fost principalul subiect dsicutat astăzi, chestiuni de organizare.

– Ne interesează să protejăm justiția, să-i protejăm pe cei care înfăptuiesc justiția, ne interesează ca judecătorii în România să nu mai afle niciun fel de influențe, nici din partea unor instituții care trebuie să se ocupe de securitatea națională, nici din partea unor instituții care trebuie să se ocupe de cercetări, dar în cadrul legii, și nu abuzive.

– În condițiile în care statul paralel, format din oameni din diverse instituții, oameni nealeși, oameni nelegitimi, au acționat cum au acționat în ultimii ani, oricine, oricine din această țară, un cetățean simplu, o firmă, orice șef de instituție s-a putut afla sub această teroare și amenințare.

– Noi nu avem o decizie a Curții Constituționale până în acest moment. Avem un comunicat. În momentul în care decizia CCR, care cuprinde și dispozitivul și motivarea, va fi publicate în Monitorul Oficial, așteptăm să vedem ce face președintele și vom decide și vom acționa în consecință. Nu vom fi de acord ca cineva, imdiferemt cine ar fi, să se plaseze deasupra legii sau deasupra Constituției. În afara unor idei avansate din partea unor colegi foarte avansați de la noi, pe care nu le-am discutat în partid până acum, am văzut și multe alte prostii fără margini în spațiul public. Exemplu – ideea năstrușnică a domnului Cioloș, să se organizeze un referendum, pentru a se pune în discuție o decizie a Curții Constituționale. Am văzut un alt lider de partid, denunțătorul de serviciu, care spunea că deciziile Curții nu sunt opozabile președintelui României. Ce mi se pare mie foarte grav este că de aici poți să tragi concluzia că acești oameni au o atitudine ca și cum ar susține ideea de dictatură în România. Când susții că niște decizii ale CCR, care este unul dintre pilonii fundamentali ai statului de drept, nu trebuie respectate, atunci democrația te deranjează. Democrația nu este bună doar atunci când apar niște decizii care convin unora. Asta înseamnă că susțin un sistem nedemocratic.

– Un referendum nu se poate organiza împotriva Constituției.

– (n.r., suspendarea președintelui) Nu s-a discutat așa ceva, pentru noi nu este subiect.

– Eu nu-i spun președintelui României să facă ce i se spune, eu îi spun președintelui României să facă ce trebuie să facă, ca garant al respectării Constituției.

Declarațiile integrale ale președintelui PSD Liviu Dragnea:

Conducerea extinsă a partidului s-a reunit astăzi ca să pună la punct ultimele detalii legate de mitingul pe care vor să îl organizeze sâmbătă, a transmis Andreea Dumitrescu, pentru emisiunea Perfect Imperfect. Potrivit informațiilor noastre, manifestația ar urma să aibă loc în jurul orei 20.00. S-a cerut social-democraților să mobilizeze aproximativ 65.000 de oameni în țară, iar Bucureștiul să mobilizeze 60.000. Deci ne așteptăm la o manifestație cu peste 120.000 de oameni, la care social-democrații doresc să își arate sprijinul pentru guvern și să militeze împotriva abuzurilor din justiție.

Nu sunt toți de acord neapărat cu această manifestație, Robert Negoiță spunea că nu înțelege de ce este nevoie de acest miting. Pe de altă parte, liderul PSD de la Vaslui spunea că este binevenită.

Un alt subiect în PSD este cel legat de suspendarea președintelui, sunt deja lideri ai PSD care doresc acest lucru, însă nu toți consideră că este necesară această măsură. Toți așteaptă să vadă în primul rând care va fi decizia lui Klaus Iohannis cu privire la revocarea Laurei Codruța Kovesi, după decizia CCR.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite