L. Dragnea despre modificările fiscale: „Sunt măsuri care aduc numai bine”. Întârzierea plăților în numele angajaților, infracțiune

3 noiembrie 2017, 10:38

„Până acum ceva timp se vorbea că se pierde la salariu. Ieri, domnul președinte, vă spun, n-am văzut-o ca pe o critică, președintele susține măsurile noastre (…) Până acum ceva timp se spunea că salariații vor pierde la salariu acum se spune că vor crește salariile. Da, va crește netul, salariul net – este o măsură care aduce beneficii – am spus-o în permanență noi toți că angajatorul nu va plăti mai mult, salariatul nu va primi mai puțini bani, ba dimpotrivă, va primi puțin mai mulți bani, în schimb vor fi contribuțiile sociale mai mari în contul angajatului și o simplificare serioasă la mediul de afaceri”, a reiterat Liviu Dragnea, răspunzând întrebărilor adresate de jurnaliști.

Întrebat cum răspunde criticilor aduse de președintele Klaus Iohannis privind „țopăiala” fiscală, Liviu Dragnea a subliniat: „Eu n-am limbajul colorat al președintelui și nu pot să comentez asta”.

Referitor la ce se va întâmpla după transferul contribuţiilor în cazul în care angajatorul, în numele angajatului, întârzie plata contribuţiilor sau nu le efectuează, Liviu Dragnea a declarat că acest lucru va constitui infracțiune.

„Aţi atins un subiect foarte important, care nu s-a discutat până acum. Şi poate chestiunea asta generează atâta scandal – toate contribuţiile vor deveni stopaj la sursă. Dacă nu vor fi plătite, asta înseamnă infracţiune. Asta înseamnă că vom avea garanţia că toate aceste contribuţii vor fi plătite până la ultimul leu”, a precizat Dragnea.

Dragnea a adăugat că va fi infracţiune pentru angajator, „pentru că el trebuie să facă plata”.

Explicații suplimentare va oferi guvernul. Prevederile „vor fi în ordonanță sau în Parlament. E posibil să fie în ordonanţă. Ei vor aproba astăzi, nu ştiu exact forma finală, dar principiul este discutat şi acceptat în coaliţie”, a conchis Dragnea.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă