Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a primit la Palatul Victoria pe ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Dmitro Kuleba

22 aprilie 2022, 10:59

„A fost evidenţiat rolul important al hub-ului umanitar de la Suceava în colectarea şi coordonarea formelor de sprijin acordat la nivel european şi internaţional. Cu aceeaşi ocazie, premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări de continuare a sprijinului acordat Ucrainei pentru ajutor umanitar, gestionarea fluxului de refugiaţi, facilitarea exporturilor ucrainene”, se precizează în comunicat.

Ministrul Kuleba a prezentat pe larg situaţia militară de pe teren şi a mulţumit Guvernului României şi cetăţenilor români pentru tot sprijinul acordat şi solidaritatea manifestată încă de la declanşarea agresiunii militare ruse, se arată în comunicatul citat.

„Totodată, diplomatul ucrainean a transmis României invitaţia de a contribui substanţial la eforturile necesare pentru reconstrucţie în Ucraina”, informează Guvernul.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmtro Kuleba, după întâlnirea cu premierul României, Nicolae Ciucă: Am discutat despre dezvoltarea cooperării comerciale, energetice și de infrastructură, axată pe modalități de diversificare a rutelor pentru exporturile ucrainene. Mulțumesc României pentru sprijinirea Ucrainei și primirea refugiaților ucraineni.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite