Kremlinul respinge condițiile lui Joe Biden pentru discuții cu Vladimir Putin

Vladimir Putin / Kremlin
Vladimir Putin / Kremlin
2 decembrie 2022, 12:47

„Biden a spus de facto că negocierile vor fi posibile numai după ce Putin va părăsi Ucraina”, ceea ce Moscova „evident” că respinge, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov. „Operaţiunea militară continuă”, a adăugat el.

Preşedintele Vladimir Putin este deschis discuţiilor despre o posibilă soluţionare a conflictului în Ucraina, dar refuzul Statelor Unite de a recunoaşte teritoriile anexate ca fiind ruse împiedică găsirea unui posibil compromis, a explicat Kremlinul.

Preşedintele SUA Joe Biden a declarat joi că este pregătit să discute cu Putin dacă şeful de la Kremlin căuta o modalitate de a pune capăt războiului dar că Putin nu a indicat încă acest lucru.

„Preşedintele Federaţiei Ruse a fost întotdeauna, este şi rămâne deschis negocierilor pentru a ne asigura interesele”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat despre remarcile lui Biden.

„Cel mai preferat mod de a ne atinge interesele este prin mijloace paşnice, diplomatice”, a adăugat Peskov. „Putin a fost, este
şi rămâne deschis contactelor şi negocierilor”, a insistat el.

Putin a spus că nu regretă că a lansat ceea ce el numeşte „operaţiune militară specială” a Rusiei împotriva Ucrainei şi prezintă războiul ca un punct de cotitură – Rusia în sfârşit s-ar fi ridicat în faţa unei „hegemonii arogante occidentale”, amintește Reuters.

Kievul a declarat că va lupta până când ultimul soldat rus va fi dat afară de pe teritoriul Ucrainei.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite