Kremlinul încearcă să explice o remarcă a lui Putin, care a provocat scandal pe internet

Vladimir Putin
Vladimir Putin
8 februarie 2022, 15:36

În cursul conferinţei de presă cu omologul său francez Emmanuel Macron, Putin îl atacase pe Volodimir Zelenski pentru că acesta din urmă se arătase critic faţă de unele elemente ale planului de pace în estul Ucrainei, negociat în 2015 între Kiev şi Moscova, cunoscut sub numele de Acordurile de la Minsk.

„Fie că îţi place sau nu, frumoasa mea, trebuie să înduri!”, comentase – în versuri – Vladimir Putin.

Remarca a suscitat o vie dezbatere pe segmentul rusesc de internet, unii dintre criticii la adresa lui Putin denunţând o remarcă prin care era legitimat un viol, pe când alţii au văzut în aceasta mai degrabă un fel de a certa un copil sau o referire la un banc fără perdea din epoca sovietică.

„Preşedintele rus vrea să spună că, atunci când un stat a acceptat să-şi asume nişte obligaţii, trebuie să le şi respecte”, a comentat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Conform site-ului Dslov.ru, remarca făcută de Putin este de fapt o expresie provenită din parafrazarea unor versuri din basmul ”Domniţa adormită şi cei şapte voinici”, al lui A.Puşkin, cărora li s-a dat o conotaţie obscenă.

Preşedintele rus este cunoscut pentru remarcile sale controversate. El şi-a comparat de exemplu criticii cu nişte maimuţe sau a afirmat că opozantul său nr.1 Aleksei Navalnîi, care a acuzat de otrăvirea sa Kremlinul, ar fi de mult mort dacă lucrurile ar fi stat într-adevăr aşa.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite