Kremlinul despre Boris Johnson: Nu îi place de noi, nici nouă de el

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse Dmitri Peskov
Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse Dmitri Peskov
7 iulie 2022, 13:42

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a declarat că lui Johnson „nu îi place de noi, nici nouă de el”, însă a indicat că ştirile privind demisia aşteptată a liderului conservator din fruntea guvernului de la Londra nu interesează prea mult Moscova.

Peskov a adăugat că Rusia speră ca „într-o bună zi, să ajungă la putere în Marea Britanie persoane mai profesioniste şi în măsură să ia decizii prin dialog”, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Presa britanică anunță demisia iminentă a lui Boris Johnson. Premierul urmează să facă o declarație la ora 15.00, ora României.

Demisia ar veni după presiuni fără precedent, în contextul în care peste 54 de membri ai guvernului și înalți oficiali ai Partidului Conservator au părăsit echipa.

Potrivit BBC, Boris Johnson demisionează din funcția de lider al conservatorilor și va continua ca prim-ministru până în toamnă.

Alegerile interne pentru șefia Partidului Conservator au loc în această vară, astfel încât un nou prim-ministru să poată fi numit până la conferința conservatorilor din luna octombrie, mai scrie BBC.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite