Kremlinul acuză Ucraina că s-a retras din negocierile cu Rusia ‘la ordinul’ Statelor Unite

Dmitri Peskov
Dmitri Peskov
27 octombrie 2022, 15:00

„Textul era de fapt gata (…). Şi apoi, brusc, partea ucraineană a dispărut de pe radar, a declarat că nu mai vrea să continue negocierile”, a deplâns purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse Dmitri Peskov, spunând că Vladimir Putin a considerat „evident”„o asemenea respingere a acordurilor deja convenite a avut loc în mod clar la ordinul Washingtonului”. „Este destul de evident”, a declarat el presei.

Miercuri, preşedintele în exerciţiu al CEDEAO (Comunitatea Economică a Statelor din Africa de Vest), Umaro Sissoco Embalo (Guineea Bissau), a declarat la Kiev că Vladimir Putin, pe care l-a vizitat cu o zi înainte, „şi-a exprimat ideea că este gata să negocieze cu preşedintele Zelenski”.

Întrebat despre aceste remarci, Peskov a asigurat că Rusia este „gata să-şi garanteze interesele la masa negocierilor”.

„Noi le dorim, dar în acest caz concret vorbim despre o reticenţă totală din partea Ucrainei”, a spus el, precizând că „nu a existat un mesaj specific” în plus de la preşedinţia ucraineană.

Volodimir Zelenski a respins rapid orice posibilitate de discuţii cu Moscova, denunţând „retorica pregătită” a lui Vladimir Putin.

El a fost şi mai categoric la sfârşitul lunii septembrie, asigurând că Ucraina nu va negocia cu Rusia atât timp cât Vladimir Putin este preşedinte.

Discuţiile dintre Kiev şi Moscova s-au blocat din martie, ambele părţi dând vina una pe alta pentru impas.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite