Kremlinul a rămas fără turiști. Optimism pentru 2021, mai ales că din ianuarie se va introduce viza electronică pentru Rusia. Sunt incluse în program 53 de state europene şi o parte din Asia

Și Kremlinul suferă din cauza pandemiei. Obiectivul turistic numărul 1 din Moscova a rămas fără turiști. Mai mult, există un proiect de restaurare la care s-a renunțat, tot din cauza crizei sanitare. Cât de gravă e situația, ne spune corespondentul TVR la Moscova, Liviu Iurea.

16 August 2020, 22:27 |

Muzeul din Kremlin avea în plin sezon cam 10 mii de vizitatori pe zi. Acum, abia dacă îi mai calcă pragul o mie de oameni zilnic.

Vânzarea biletelor e limitată. Doar 150 de vizitatori se pot afla în același timp în Piața Catedralelor din Kremlin.

Liviu Iurea, corespondentul TVR la Moscova: "Dacă nu ai văzut Kremlinul sau Piața Roșie, înseamnă că nu ai fost la Moscova. Numai anul trecut, centrul Capitalei ruse a fost vizitat de 3 milioane de turiști. Acum situația este alta - străini nu sunt, iar prognozele, destul de pesimiste, spun că este puțin probabil ca Rusia să își deschidă granițele până la sfârșitul anului".

De câțiva ani, Kremlinul a intrat într-un amplu proiect de renovare. Din cauza pandemiei, majoritatea lucrărilor de restaurare au fost înghețate.

Muzeele sunt și ele pe lista guvernului, pentru susținerea financiară în timpul pandemiei. Chiar și așa, banii alocați sunt insuficienți.

Deocamdată, baza e turismul intern. Dar agențiile de voiaj rămân optimiste că pierderile din acest an vor fi recuperate în întregime, dacă nu se mai întâmplă nimic, în 2021.

Maza Lomidze, directorul Asociaţiei agenţiilor de turism din Rusia: "Mai mult de atât, din ianuarie se va introduce viza electronică pentru Rusia. Deja sunt incluse 53 de state europene şi o parte din Asia. Acest lucru va crea o suplimentare a fluxului turistic străin în Rusia".

Pentru a susține turismul intern, guvernul de la Moscova a decis să subvenționeze o parte din pachetele de vacanță, cu condiția ca rușii să își petreacă anul acesta concediile în țară.

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 13°C 19°C
CLUJ 13°C 15°C
CONSTANTA 15°C 15°C
CRAIOVA 16°C 17°C
BRASOV 13°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI