Kremlin: Diplomatul care a demisionat „nu mai este cu noi, este împotriva noastră. El condamnă acțiuni sprijinite de aproape toată populația țării”

24 mai 2022, 16:04

CNN l-a întrebat pe Peskov despre Boris Bondarev, diplomatul care și-a anunțat luni demisia de la ONU, într-o scrisoare deschisă.

„Kremlinul nu este familiar cu această scrisoare. Dacă era angajat la ministerul de Externe, atunci este o întrebare pe care trebuie să o adresați ministerului Afacerilor Externe”, a răspuns Peskov.

Tot ce putem să spunem este că domnul Bondarev nu mai este cu noi, mai degrabă este împotriva noastră.

„El condamnă acțiunile conducerii ruse, acțiuni care sunt sprijinite de aproape toată populația țării noastre”, a spus Peskov, întrebat ce înseamnă mai exact „împotriva noastră”.

Asta înseamnă că acest domn a vorbit împotriva curentului general din țara noastră, a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Bondarev, veteran de 20 de ani în serviciul diplomatic al Rusiei, a postat luni o declarație în care condamnă invadarea Ucrainei de către Rusia și critică ministerul rus al Afacerilor Externe pentru complicitate la ceea ce el a descris drept un „război agresiv”, limbaj  interzis în Rusia, prin legile de cenzură din timpul războiului, notează CNN.

Diplomatul și-a anunțat luni demisia din cadrul ONU printr-o scrisoare deschisă. Boris Bondarev, consilier al misiunii ruse la biroul ONU din Geneva, a declarat în scrisoare deschisă că „niciodată nu i-a fost atât de rușinat” de țara sa și l-a condamnat pe Vladimir Putin pentru „războiul său agresiv” împotriva Ucrainei.

(w500) Scrisoarea

„În 20 de ani de carieră diplomatică am văzut multe schimbări în politica noastră externă, dar niciodată nu mi-a fost atât de rușine de țara mea ca pe 24 februarie anul acesta. Războiul agresiv lansat de Putin în Ucraina, și, de fapt, împotriva întregii lumii occidentale, nu e doar o crimă împotriva poporului ucrainean, dar, de asemenea, probabil este cea mai mare crimă împotriva poporului rus, cu litera Z punând capăt speranțelor și așteptărilor noastre pentru o societate liberă și prosperă.  Cei care au conceput acest război își doresc un singur lucru – să rămână la putere pentru totdeauna, să trăiască în palate somptuoase și de prost gust, să navigheze pe iahturi comparabile ca tonaj și costuri cu întreaga marină rusă, bucurându-se de putere nelimitată și de imunitate totală. Pentru a realiza acest lucru, ei sunt dispuși să sacrifice oricâte vieți este nevoie. Mii de ruși și ucraineni au murit deja pentru asta.” – a scris Bondarev.

CITIȚI ȘI Un înalt diplomat rus a demisionat de la ONU din cauza războiului din Ucraina: Niciodată nu mi-a fost atât de rușine de țara mea ca pe 24 februarie

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite