Kommersant: Firmele din Rusia fac liste cu angajații de trimis la război, după mobilizarea anunțată de Putin

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
22 septembrie 2022, 11:24

În același timp, întreprinderile încearcă să clarifice, prin intermediul ministerelor de resort, în ce măsură pot conta pe angajații considerați rezerve (adică dacă pot conta pe o interdicție la recrutare), iar prin asociații specializate din industrie caută să influențeze acest lucru, dovedindu-și importanța socială sau strategică. Antreprenorii sunt, de asemenea, preocupați de soarta clienților lor, de care depinde direct afacerea, potrivit sursei citate.

Potrivit interlocutorilor ziarului Kommersant, imediat după discursul președintelui Vladimir Putin, în companiile industriale și energetice departamentele de personal au început să alcătuiască liste cu angajații care fac obiectul mobilizării. Pentru compilarea și interacțiunea lor cu autoritățile pe această temă, încep să fie create departamente speciale de mobilizare, cel puțin în marile companii.

Cum Ministerul Apărării nu a publicat parametrii, interlocutorii Kommersant din companii industriale nu pot estima câți angajați vor fi chemați. Dar cel puțin unele firme din energie și petrol și gaze se așteaptă să obțină exceptări la recrutare pentru angajații lor, având în vedere natura strategică a întreprinderilor pentru care lucrează. Guvernul va fi cel care aprobă lista întreprinderilor sau profesiilor care vor fi supuse rezervelor.

O situație specială este în transportul aerian, deoarece din punct de vedere istoric, mulți piloți acum civili provin din aviația militară.

Potrivit unui interlocutor Kommersant, la una dintre marile companii aeriene îngrijorarea în rândul piloților e mare. O evaluare preliminară a unui reprezentant al altei companii aeriene indica, potrivit Kommersant, că aproximativ 40% dintre piloții săi sunt eligibili convocării la război.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite