Iohannis: Avem o șansă să terminăm cu această pandemie, dacă ne vaccinăm. Vă invit pe toţi să mergeți să vă vaccinați, atunci când vă vine rândul

11 februarie 2021, 18:03

„Suntem, cum se spune, pe un platou, asta înseamnă că numărul de persoane care sunt găsite nou îmbolnăvite într-o zi este aproximativ egal cu numărul de persoane care se fac bine, care scapă de boală. În acelaşi timp, putem să observăm că la secțiile de Terapie Intensivă numărul de internați este în ușoară scădere, însă suntem departe de a putea spune că s-a terminat pandemia”, a declarat șeful statului.

Președintele a făcut apel la respectarea, în continuare, a măsurilor impuse de pandemie: „Respectați restricţiile, purtați mască, distanțare, respectați toate măsurile care sunt în vigoare.”

Iohannis a reamintit că a fost prelungită starea de alertă, fără introducerea unor restricții noi: „Guvernul a prelungit – chiar începând de astăzi este în vigoare o nouă stare de alertă pentru o lună de zile, nu au fost introduse restricţii noi, dar din cauza evoluției nici nu s-a putut renunța la restricţiile în vigoare.”

Șeful statului a vorbit și despre campania de vaccinare, despre care a spus că e șansa noastră de a scăpa de pandemie: „Avem, pe de altă parte, o campanie de vaccinare, care, aşa cum am spus de la început, merge din ce în ce mai departe, numărul de doze de vaccin crește de la o lună la alta, în acelaşi fel crește şi numărul centrelor în care se face vaccinare. Avem o șansă. Avem o șansă să terminăm cu această pandemie, dacă ne vaccinăm.”

„Vă invit pe toţi să mergeți, să vă vaccinați, atunci când vă vine rândul, fiindcă doar aşa vom putea să terminăm această pandemie”, a conchis Iohannis.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite