Klaus Iohannis: Să acţionăm pentru consolidarea parcursului european şi democratic al ţării noastre

24 ianuarie 2022, 12:35

„Trăim vremuri marcate de numeroase provocări, iar pandemia de COVID-19 a schimbat radical realitatea cu care eram obişnuiţi, obligându-ne să adoptăm măsuri dificile, să facem sacrificii, dar şi eforturi substanţiale pentru depăşirea acestei crize. Complexitatea acestei perioade reclamă soluţii coerente şi durabile. Aşa cum am dovedit de atâtea ori în momentele de cumpănă, vom continua să facem tot ce este necesar pentru progresul României, pentru apărarea valorilor democratice şi pentru protejarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale”, a spus Iohannis la ceremonia de decorare a Drapelelor de Luptă ale Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice ‘Alexandru Ioan Cuza’ şi Batalionului 284 Tancuri ‘Cuza Vodă’, la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I, Bucureşti.

Şeful statului a arătat că sunt instrumente şi resurse pentru a moderniza România.

„La fel ca în perioada care a urmat Unirii Principatelor Române, avem astăzi instrumentele şi resursele necesare pentru a moderniza România. Naţiunea română este mai puternică atunci când este solidară şi trebuie să preţuim lucrurile care ne unesc, pentru a ne fi mai uşor să luptăm cu cele care ne dezbină. Să acţionăm, aşadar, zi de zi, cu aceeaşi tenacitate pentru consolidarea parcursului european şi democratic al ţării noastre!

Vă mulţumesc şi vă doresc multă sănătate! La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români!”, a încheiat Klaus Iohannis.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite