Klaus Iohannis: România dorește să contribuie, alături de Franța, la relansarea proiectului european

FOTO: presidency.ro
FOTO: presidency.ro
8 mai 2017, 10:04

„Cu ocazia victoriei dumneavoastră în alegerile prezidențiale din Republica Franceză, doresc să vă adresez, în numele meu personal și al poporului român, cele mai calde felicitări, împreună cu urări de deplin succes în exercitarea înaltelor responsabilități ce v-au fost încredințate. Prin alegerea dumneavoastră, poporul francez s-a pronunțat ferm și clar în favoarea continuării implicării Franței în susținerea proiectului european. România dorește să contribuie, alături de Franța și de celelalte state partenere, la relansarea și aprofundarea acestui proiect esențial, astfel încât să putem oferi mai multă securitate și prosperitate cetățenilor noștri, într-un context marcat de multe provocări și incertitudini”, se arată în mesajul lui Klaus Iohannis.

Şeful statului subliniază faptul că Franța este un partener esențial pentru România, iar relațiile dintre cele două țări, clădite pe o istorie comună și pe afinități lingvistice și culturale foarte strânse, au cunoscut în ultimii ani o dezvoltare fără precedent.

„Folosesc acest prilej pentru a vă asigura de întreaga mea disponibilitate de a lucra împreună cu dumneavoastră la aprofundarea relațiilor privilegiate dintre România și Franța, pe baza Parteneriatului strategic solid existent între țările noastre. Sunt convins că Sezonul cultural comun din 2018 — 2019 va reprezenta și el o ocazie excelentă pentru a scoate în evidență bogăția și diversitatea relațiilor noastre”, afirmă președintele Klaus Iohannis.

Emmanuel Macron a obținut peste 66% din voturile valabile la alegerile prezidențiale desfășurate duminică în Franța, devansând-o pe contracandidata Marine Le Pen, care a fost votată de 34% dintre francezi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite