Klaus Iohannis: Medicii care tratează bolnavii de COVID-19 vor primi 500 de euro în plus la salariu. Guvernul va căuta fonduri europene

3 aprilie 2020, 08:30

Vorbele frumoase la adresa cadrelor medicale nu sunt suficiente pentru efortul pe care îl fac în această perioada, spune preşedintele. Doctorii şi personalul medical care lucrează cu cazuri de COVID vor primi câte 500 de euro în plus la salariu.

Guvernul trebuie să găsească fonduri europene pentru finanţare. Mesajul preşedintelui Iohannis a fost foarte clar pentru medici: „Reveniţi, vă rog, la serviciu! Ne bazăm pe voi!”.

„Și vreau în acest cadru să vă anunț de o măsură pe care am solicitat-o Guvernului României, în acest sens am avut astăzi mai multe discuții. Personalul medical, medicii noștri sunt linia noastră de apărare împotriva epidemiei. Deci, am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți COVID. Și vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună. Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil. Am promisiuni din Guvern, am vorbit cu Premierul Orban, cu ministrul Fondurilor Europene, am promisiuni că în foarte puțin timp vor veni cu soluții foarte concrete”, a spus președintele.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite