Klaus Iohannis, întâmpinat cu imnul secuiesc la Miercurea Ciuc. Reacţia preşedintelui

18 iulie 2017, 12:12

“Vă mulțumesc că mi-ați cântat, când am intrat, aveți voci bune și puternice”, a fost replica preşedintelui.

Klaus Iohannis a declarat, după participarea la dezbaterea ”Coerență și transparență – exemple de bune practici la nivelul județelor Harghita și Covasna”, că nu a știut despre intonarea imnului secuiesc.

”Sunt convins că această discuție a reușit să dea un pic de speranță că lucrurile sunt auzite, văzute și se poate merge spre o rezolvare. (…) Nu am știut (că se va cânta imnul secuiesc — n.r.) (…) I-am ascultat ce mi-au cântat și am mers mai departe. (…) Am ascultat imnul secuiesc în semn de respect. (…) Cred că este foarte important și ce vine din sufletul oamenilor, nu numai ce vine din protocol”, a spus Iohannis.

Nu a fost singurul moment delicat pentru Klaus Iohannis. La dezbaterea organizată la sediul Consiliului Judeţean Harghita, preşedintele a primit un steag secuiesc, moment în care a răspuns gestului oferind tricolorul românesc.

Șeful statului a fost așteptat în fața sediului Consiliului Județean Harghita din Miercurea Ciuc de un grup de aproximativ 30 de persoane, care purtau steaguri secuiești și pancarte în limbile maghiară, română și germană prin care își exprimau o serie de doleanțe, cum ar fi autonomia teritorială pe criterii etnice, după modelul Tirolului de Sud.

Președintele Klaus Iohannis, care a fost întâmpinat de președinții Consiliilor Județene Covasna și Harghita, Tamas Sandor și Borboly Csaba, a declarat presei că a venit în cele două judeţe pentru a afla care sunt problemele cu care se confruntă oamenii de aici.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite