Klaus Iohannis: În orice democrație, Constituția este expresia cea mai înaltă a valorilor unei națiuni

8 decembrie 2017, 10:51

Aproape 11 milioane de români au venit să voteze, iar 77 la sută au votat pentru noua Constituție. Împotriva s-au pronunțat circa 20 la sută, iar restul au fost voturi nule. Constituția adoptată în 1991 a fost modificată și completată în 2003.

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis vineri un mesaj cu prilejul Zilei Constituției României.

În orice democrație, Constituția este expresia cea mai înaltă a valorilor unei națiuni și asigură acea legătură de încredere între cetățeni și instituțiile statului, esențială pentru dezvoltarea solidă și durabilă a oricărei societăți.

Sub imperiul Legii Fundamentale, de la a cărei adoptare prin referendum sărbătorim astăzi 26 de ani, românii se dovedesc mai uniți ca niciodată în jurul unor principii fundamentale, pentru a căror respectare militează activ, fără a mai accepta niciun pas înapoi. Promovarea statului de drept și a independenței justiției, lupta împotriva corupției, asigurarea integrității în funcțiile și demnitățile publice sunt valori constituționale care nu pot fi negociate, îngrădite sau eliminate.

Ca Președinte al României, în temeiul atribuțiilor de a veghea la respectarea Constituției, îndemn toate instituțiile statului să țină cont nu doar de litera, ci și de spiritul Legii Fundamentale, condiție indispensabilă pentru buna guvernare a societății românești.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite