Klaus Iohannis: Deciziile CCR sunt obligatorii, precum respectarea Constituției. Mai mult nu am ce comenta

Președintele Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis
8 iulie 2020, 18:31

Întrebat despre acuzele pe care și le aduc Puterea și Opoziția pe legislația pentru carantină și izolare, după decizia Curții Constituționale a României, președintele Klaus Iohannis a spus că se impune accelerarea procedurilor pentru a avea legislație în această situație, pentru că „nu și-au imaginat parlamentarii în nicio sesiune că o să ajungem în această situație”.

„Cred aruncarea vinei dintr-o curte în alta nu ajută pe nimeni, să fim serioși. Ceea ce se impune acum este accelerarea procedurilor parlamentare ca să avem o lege în vigoare. Nu și-au imaginat probabil parlamentarii în nicio sesiune că o să ajungem într-o situație atât de gravă. Legislația în vigoare, pe care am găsit-o, este slabă. Așa a fost ea gândită. Nu are rost să încercăm să o căutăm cine a făcut-o slabă”, a spus Iohannis.

Președintele a menționat că rolul său, al Guvernului și al parlamentarilor este de găsi soluții pentru a face o legislație modernă, eficientă, aplicabilă și constituțională.

„De asta m-am adresat Parlamentului cu solicitarea să lucreze rapid ca să avem legislație”, a spus Iohannis.

Întrebat în continuare ce părere are despre decizia CCR, președintle a răspuns: „Deciziile CCR sunt obligatorii precum respectarea Constituției și a legii. Mai mult nu am ce comenta”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă