Klaus Iohannis: Am promulgat legea prin care se deblochează posturile din școli

Klaus Iohannis președintele României
Klaus Iohannis președintele României
16 septembrie 2020, 18:24

„Fac un apel la directori să se adreseze atât autorităților locale, cât și inspectoratelor școlare, cerând toate resursele de care au nevoie. Mă refer la suplimentarea cu personal, inclusiv medical, acces la resurse tehnologice pentru predarea online și materiale sanitare. În sprijinul școlilor am promulgat astăzi legea prin care se deblochează concursurile pentru posturile nedidactice vacante sau temporar vacante, pentru posturile didactice auxiliare, precum și pentru asistenți medicali sau medici din unitățile de învățământ”, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta a spus că pandemia este departe de a se fi încheiat și avertizează că sistemul sanitar nu trebuie să ajungă în situația de a gestiona pe lângă epidemia de Covid, și pe cea de gripă.

„Pandemia este încă departe de a se fi încheiat. (…) Nu ne putem permite ca sistemul sanitar să gestioneze o dublă epidemie, de gripă și de Covid-19. Să nu uităm că aceleași măsuri, masca, distanțarea, igiena mâinilor, care ne feresc de Covid, ne pot feri și de virusul gripal, precum și de alte viroze, deci ele devin cu atât mai importante în săptămânile și lunile care urmează”, a spus președintele.

Șeful statului a spus că a cerut Guvernului ca după primele două săptămâni de școală să facă o evaluare completă și să stabilească vulnerabilitățile și soluțiile necesare.

Klaus Iohannis: Fac un apel la directorii unităţilor de învăţământ să se adreseze fără rezerve autorităţilor

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un apel la directorii unităţilor de învăţământ să se adreseze autorităţilor pentru a obţine resursele de care au nevoie în noul an şcolar.

„Fac un apel la directorii unităţilor de învăţământ să se adreseze fără rezerve în această perioadă atât autorităţilor locale, cât şi Inspectoratelor Şcolare Judeţene, cerându-le toate resursele de care au nevoie şi clarificările necesare”, a afirmat şeful statului în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

El a vorbit în acest sens de „suplimentarea cu personal, inclusiv medical, acces la resurse tehnologice pentru predarea online şi materiale igienico-sanitare”.

Totodată, a amintit că a promulgat, miercuri, legea ce deblochează concursurile pentru posturile nedidactice vacante sau temporar vacante.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite