Klaus Iohannis a verificat pregătirile pentru summit-ul de la Sibiu

7 mai 2019, 14:16

Pe o ploaie torențială și vânt puternic, președintele Klaus Iohannis a venit să se convingă că totul este în regulă pentru summitul de la Sibiu. El a vizitat principalele locuri în care se desfășoară summitul: de la sala în care se vor reuni liderii, joi, până la Muzeul Brukenthal, acolo unde va avea loc un dejun de lucru.

Președintele a repetat împreună cu primarul Sibiului, Astrid Fodor, momentul primirii invitaților, iar împreună cu presa momentul fotografiei de familie, care va avea loc joi.

Șeful statului a explicat că, joi, va fi adoptată Declarația de la Sibiu, cu prilejul acestei reuniuni, în care liderii europeni îți vor exprima optimismul cu privire la viitorul UE.

De la București și neinvitat la summit, premierul Dăncilă a reacționat la vizita președintelui: Am văzut programul, am văzut că domnul președinte a făcut o vizită în Piață. Este foarte bine că vrea să vadă ceea ce de fapt a investit Guvernul, pentru că marea parte a fondurilor pentru acest summit și organizarea au aparținut Guvernului.

Klaus Iohannis a explicat că premierul nu avea niciun motiv sa participe la summit: Nu este nicio rea voință, pur și simplu aici este locul președintelui, în Consiliul European. Noi ne întrunim aici ca să lucrăm. Nu sunt prevăzute evenimente strict protocolare la care lumea ar sta  și ar pierde vremea. Cine dorește să participe la partea de distracție este invitat la concert în Piața Mare, la liber.

În acest moment, la Sibiu, singura problemă e ploaia, șeful statului e însă optimist.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă