Klaus Iohannis a promulgat legea de dublare a alocațiilor de stat pentru copii

14 ianuarie 2020, 12:37

Președintele Klaus Iohannis a promulgat marți legea care prevede dublarea alocației de stat pentru copii, se arată într-un comunicat transmis de Palatul Cotroceni.

Legea prevede că „alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de: a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art.1 alin.(3); c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap”.

Cuantumurile alocaţiei de stat pentru copii, prevăzute la alin. (1), se majorează anual prin hotărâre a guvernului, mai prevede actul normativ.

Legea ar urma să intre în vigoare la data de 1 a lunii următoare celei în care aceasta se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat săptămâna trecută că nu are motive să nu promulge această lege şi a arătat că executivul trebuie să vină cu soluţii.

Premierul Ludovic Orban a anunțat pe 10 ianuarie că executivul va amâna termenul de intrare în vigoare a actului normativ până când vor fi găsite resurse financiare.

Șeful guvernului a precizat atunci că, cel mai probabil, banii vor fi acordați la rectificarea din iulie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite