Klaus Iohannis a primit cea mai înaltă distincție din partea Comitetului Evreiesc American

6 iunie 2017, 08:28

Ceremonia a avut loc în cadrul Forumului Global al Comitetului Evreiesc American, care se desfăşoară în aceste zile la Washington. Participă şefi de state, de guverne, miniştri ai afacerilor externe, precum şi reprezentanţi ai Congresului Statelor Unite şi ai instituţiilor federale. Distincţia i-a fost decernată preşedintelui României pentru rolul său decisiv în consolidarea democraţiei şi statului de drept.

„La începutul anului, în timp ce sute de mii de oameni mărşăluiau prin Bucureşti pentru a protesta faţă de eforturile discutabile ale Guvernului de a împiedica lupta împotriva corupţiei, preşedintele României, Klaus Iohannis, a stat de partea corectă a istoriei, sprijinind transparenţa, statul de drept şi libertatea”,  a spus Allen Reich, membru al Consiliului Executiv al Comitetului Evreiesc American.

”Accept prestigioasa distincţie ‘Light Unto the Nations’ nu pentru mine, ci pentru ţara mea şi pentru poporul român. Credinţa lor în democraţie şi în statul de drept este recunoscută prin această distincţie şi care ne-a adus, ca popor, acolo unde suntem astăzi„, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Iohannis a subliniat că prin sacrificiile poporului român, ţara noastră şi-a câştigat locul de drept între naţiunile ce preţuiesc, protejează şi promovează principiile democraţiei.

”Această distincţie specială mă face să îmi asum un angajament adiţional, de a-mi pune toată forţa, ca preşedinte al României, în spatele apărării democraţiei şi statului de drept pentru ţara mea, pentru regiune şi la nivel global”, a afirmat șeful statului.

„Lumina Popoarelor” a mai fost acordată unor lideri marcanţi, cum ar fi cancelarul german Angela Merkel, preşedintele Franţei Nicolas Sarkozy, preşedintele american, Bill Clinton, precum şi altor şefi de stat din Europa şi America Latină.

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, marți, cu şeful CIA. Punctul central al vizitei va fi vineri, când va avea o întrevedere cu omologul său american, Donald Trump. Este primul președinte din fostele țări comuniste pe care Donald Trump îl primește la Casa Albă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite