Klaus Iohannis a participat la ceremoniile organizate în Piața Universității la împlinirea a 28 de ani de la zilele sângeroase din 1989

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi, la ceremoniile organizate în Piața Universității la împlinirea a 28 de ani de la zilele sângeroase din 1989. Președintele a transmis un mesaj și pe Facebook în care subliniază că investigațiile din dosarul ''Revoluției'' trebuie finalizate, iar crimele și abuzurile din decembrie 1989 trebuie pedepsite.

21 Decembrie 2017, 12:15 (actualizat 21 Decembrie 2017, 20:32) |
Ceremonii în Piața Universității
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Revoluționarii au comemorat și anul acesta sângeroasă zi de 21 decembrie. În semn de respect pentru eroi, s-au adunat la Troiţa de la Universitate. Li s-a alăturat și președintele Klaus Iohannis, care a depus o coroană de flori.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj la 28 de ani de la Revoluţie, în care arată că: "În 1989, românii au cerut în stradă 'Jos comunismul!'. Astăzi se aude din nou acest strigăt. Este semnalul hotărât dat acelor politicieni care dovedesc în aceste zile că nu vor să se desprindă de metehnele trecutului. Apărarea idealurilor Revoluţiei Române înseamnă apărarea instituţiilor statului de drept, apărarea valorilor libertăţii şi democraţiei, precum şi respectul pentru cetăţean", a scris Iohannis pe Facebook.

El subliniază că investigaţiile din dosarul ''Revoluţiei'' trebuie finalizate, iar crimele şi abuzurile din decembrie 1989 trebuie pedepsite.

"La 28 de ani de la Revoluţia Română, gândul meu se îndreaptă către românii care s-au opus în stradă dictaturii şi au luptat pentru libertate şi democraţie. Ei sunt eroii care au făcut posibil, prin sacrificiul şi curajul lor, miracolul eliberator care va rămâne pentru totdeauna în cărţile de istorie. Am aşteptat prea mult ca adevărul să iasă la iveală.

Investigaţiile din dosarul 'Revoluţiei' trebuie finalizate, iar crimele şi abuzurile din decembrie 1989 pedepsite pentru ca victimelor să li se facă, în sfârşit, dreptate", afirmă şeful statului.

Președintele participă, joi,  la ceremonia din Piața Universității comemorativă în memoria victimelor Revoluției.

În urmă cu 28 de ani, Bucureştiul se alătură Timişoarei care se declarase deja oraş liber de comunism. Locuitorii Capitalei fuseseră convocaţi la un miting, în fața sediului comitetului central al PCR unde Ceauşescu urma să li se adreseze.

În acelaşi timp, însă un grup de opoziţie se organiza în Piaţa Universităţii. Lor urmau să li se alăture, după spargerea mitingului, mii de oameni.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 9°C
IASI 9°C 5°C
CLUJ 6°C 6°C
CONSTANTA 9°C 6°C
CRAIOVA 12°C 7°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI