Klaus Iohannis: România și Germania împărtășesc o viziune comună cu privire la proiectul european

2 octombrie 2018, 20:36

„Eforturile noastre comune pentru păstrarea unității trebuie să continue. În aceste timpuri în care tendințele de dezbinare devin puternice, noi trebuie să rămânem uniți. România și Germania împărtășesc o viziune comună cu privire la proiectul european, întărită de spiritul profund pro-european al societăților noastre. Ne aflăm la doar câteva luni înainte de prima Președinție română a Consiliului Uniunii Europene. Doresc să vă asigur de angajamentul ferm al României pentru consolidarea proiectului european. Deși se prefigurează multe provocări, suntem hotărâți să le facem față și să contribuim la identificarea de soluții eficiente și la consolidarea rolului Uniunii pe scena internațională”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a menționat că la summitul de la Sibiu, din luna mai a anului viitor, va trebui identificată cea mai bună cale de urmat „pentru o Uniune mai puternică, o Uniune mai apropiată de cetățenii săi”.

În acest context, România poate conta pe sprijinul Germaniei, un reper al construcției europene, a menționat Klaus Iohannis.

„Sunt convins că Președinția română a Consiliului Uniunii Europene va contribui la o și mai strânsă colaborare cu Germania, având în vedere aspirațiile noastre comune” , a adăugat președintele.

Klaus Iohannis a amintit că Germania este de mulți ani primul partener comercial al României.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite