Klaus Iohannis, primul șef de stat din Europa Centrală și de Est care va fi primit de președintele Trump la Casa Albă. Agenda întâlnirii

1 iunie 2017, 23:33

Vizita președintelui României este anunțată pe siteul oficial al Casei Albe. Secretarul de presă Sean Spicer a precizat că este vorba despre o vizită de lucru.

Președintele Donald Trump vrea să discute modalități de aprofundare a relațiilor şi de întărire a Parteneriatului Strategic dintre Statele Unite şi România, potrivit comunicatului de la Washington.

Se împlinesc 20 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic, iar președintele Klaus Iohannis va reconfirma angajamentul ferm al României de a rămâne un aliat predictibil, stabil și de încredere al SUA, anunță adminstrația prezidențială.

Vizita în SUA se desfășoară în perioada 4-9 iunie. Șeful statului român va participa la Forumul Global al American Jewish Committee, unde va primi cea mai înaltă distincţie a organizaţiei. Aceasta este decernată unor şefi de stat sau de guvern în semn de recunoaştere pentru impactul internaţional în domeniul păcii, securităţii, democraţiei și promovării valorilor umane.

Prima întâlnire Iohannis-Trump a fost săptămâna trecută, la summitul NATO de la Bruxelles. Liderul de la Casa Alba le-a cerut membrilor NATO să-și onoreze obligațiile financiare față de Alianță, sugerând că unele țări contribuie prea puțin și SUA prea mult, ceea ce, în opinia sa, nu este corect față de contribuabilii din SUA. România alocă din acest an 2% pentru Apărare.

Administrația americană a anunțat recent creșterea fondurilor alocate Inițiativei pentru Reasigurarea Europeană cu peste 1 miliard de dolari.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite