Klaus Iohannis: Parteneriatul dintre Sibiu și Luxemburg rămâne un exemplu pentru ceea ce înseamnă spiritul european

17 iunie 2017, 12:44

Declarații Klaus Iohannis:

-vă felicit călduros pentru înaltele distincții. Valoarea lor este cu atât mai mare cu cât reprezintă expresia publicului care vă iubește

-această ceremonie are un caracter imediat. Ne aflăm la Festivalul de teatru de la Sibiu. D-voastră, directori ai teatrelor ați construit în acești 10 ani o punte trainică între capitalele culturale europene ale anului 2007. Vă felicit, pentru că după un deceniu, colaborarea se concretizează în spectacole comune, participări la festivaluri.

-prin fiecare spectacol comun și prin participarea regizorilor și scenariștilor comuni , d-voastră sunteți un exemplu viu al modului în care cultura construiește Europa.

-pentru toți românii, anul 2007 se identifică prin 2 puternice simboluri: aderarea la UE și deținerea de către Sibiu a titlului de capitală culturală europeană. D-voastră, dle Muller, n-ați fost singurul oaspete. Cele 40 de proiecte comune ne-au permis să cunoaștem numeroși scenariști, regizori și actori.

-mulțumesc tuturor celor care au valorificat potențialul cultural dintre sibiu și Luxemburg.

-parteneriatul dintre Sibiu și Luxemburg rămâne un exemplu pentru ceea ce înseamnă spiritul european. Europa va rămâne un spațiu al valorilor democratice, potențate prin valorile interculturale.

-cu speranța că frontierele de tot felul care pot ridica ziduri între europeni vor fi înlocuite prin punți ale culturii și ale toleranței.

 

Declarații Xavier Bettel:

-dle Chiriac, sunteți un artist fără pereche. Ați creat, prin festivalul de teatru de la Sibiu, un eveniment cultural remarcabil.

-mă bucur că avem schimburi între Luxemburg și d-voastră.

-vom inaugura Casa Luxemburg.

 

Președintele Klaus Iohannis îi decorează astăzi pe doi directori de teatru, unul român și celălalt din Luxemburg. La eveniment este invitat și prim-ministrul luxemburghez, Xavier Bettel.

La Primăria din Sibiu sunt decorați Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului „Radu Stanca” din Sibiu, și Charles Muller, directorul general al Teatrului Municipal din Esch-sur-Alzette, Marele Ducat de Luxemburg.

Președintele României va ține un discurs la ceremonia de decorare.

Cei doi demnitari vor viziona apoi spectacolul „Șefele”, realizat în colaborare de Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu şi Teatrul din Esch-sur-Alzette, Luxemburg, Sibiu, Teatrul Naţional „Radu Stanca”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite