Klaus Iohannis: Nu vor exista tăieri de salarii, austeritatea nu este o soluție

13 aprilie 2023, 13:16

Președintele a mai transmis că soluția pentru buget este crearea unui cadru pentru absorbția fondurilor europene.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că atâta timp cât mai are un cuvânt de spus nu vor exista tăieri de salarii în sistemul bugetar.

El a fost întrebat dacă situaţia economică în care este România impune tăieri de salarii şi concedieri în sistemul bugetar.

Declarații ale președinteli Klaus Iohannis:

– Este o discuție în spațiul public care după părerea mea a luat-o într-o direcție greșită, situația economică în România este bună, avem creștere, avem dezvoltare, cu toate că suntem în mijlocul mai multor crize.

– România dispune de oportunități imense de a obține bani europeni. Când s-au negociat fondurile europene și fondurile PNRR, a fost o echipă care a negociat 4 nopți și a obținut 80 de miliarde de euro fonduri europene.

– Treaba Guvernului este ca creeze cadrul ca aceste fonduri să fie folosite în folosul cetățenilor români, al firmelor românești

– Se pare că atunci când s-a evaluat bugetul a existat o spraevaluare a gradului de colectare.

– Nu există nicio gaură.

– Trebuie corectate lucrurile şi pe colectare şi pe partea de cheltuieli, banii trebuie folosiți mai judicios, nu este nevoie de tăieri.

– Nu vor exista tăieri de salariu, ideea mea și a Coaliției nu este să băgăm România într-un scenariu de austeritate, austeritatea nu este o soluție, nu vor exista tăieri de salariu, eu vreau ca românii să o ducă mai bine și oricine spune în spașiul public altceva, este o eroare, nu vor exista tăieri de salariu.

– Ultimul lucru pe care care mi-l doresc este să-și facă românuu griji ca o să li se taie salariile sau că vor fi dați afară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă