Klaus Iohannis: Nu intenționez să revenim la starea de urgență. Nu avem nevoie să închidem toată țara. Cea mai bună prevenție este masca. Purtați-o tot timpul cât ieșiți din casă

Declarații Klaus Iohannis
Declarații Klaus Iohannis
9 octombrie 2020, 15:12

Președintele Klaus Iohannis a declarat că a convenit cu reprezentanții Institutul Național de Sănătate Publică, cu ministrul  Sănătății să se lucreze la o metodologie care va permite luarea unor decizii mai rapide și mai corelate cu situațiile din fiecare localitate și județ.

Prin această metodologie se va putea evita luarea unor restricții mai dure, însă rămân restricțiile de bază discutate – masca, distanța, igiena, a subliniat președintele.

Klaus Iohannis a adăugat că mai toți specialiștii considera că masca este extrem de utilă dacă vrem să nu mai avem o răspândire masivă a virusului. Voi duce această discuție mai departe și vom avea mai multe discuții despre unde și când purtăm masca. Eu recomand, luați-o ca o recomandare, să purtați masca tot timpul cât ieșiți din casă.

Întrebat despre declararea stării de urgență, președintele a spus: Nu intenționez să revenim la starea de urgență, există măsuri mai puțin dure care au efecte poate chiar mai bune. Cea mai bună prevenție este masca, distanța, igiena, nu avem nevoie să închidem toată țara pentru a avea un efect de îngrădire. Pentru a purta mască nu este nevoie de stare de urgență. În această etapa, nu intenționez sa reintroduc starea de urgență, dar sunt adeptul măsurilor de prevenție.

Închiderea școlii nu trebuie exagerată, copiii sunt în siguranță în scoli(…) nu trebuie să exagerăm cu aceste măsuri restrictive pentru că ajungem în situații care sunt foarte greu de gestionat. Copiii trebuie sa meargă la școală, a mai spus președintele țării.

Nu trebuie să intrăm în panică, însă trebuie să fim conştienţi că ne aflăm într-o situaţie publică extrem de gravă şi dacă vrem să avem o viaţă apropiată de normalitate, trebuie să respectăm măsurile, a mai transmis Iohannis, după ce a efectuat o vizită la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) împreună cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite