"Mă bucur în mod deosebit să vă întâmpin la Palatul Cotroceni și doresc să vă transmit un călduros «Bun venit!».

Am primit cu entuziasm vestea participării echipei României la Jocurile Paralimpice «Invictus Games 2017», care se vor desfășura în curând la Toronto, în Canada.

Îmi aduc aminte cu mare plăcere de campania de strângere de fonduri «Pedalăm pentru Invictus» de anul trecut. Am pedalat și eu atunci alături de eroii noștri militari pentru a susține o inițiativă care, iată, astăzi își arată rezultatele.

Dumneavoastră sunteți adevărați învingători ai vieții și ne transmiteți  tuturor speranța că traumele nu pot pune capăt încrederii în viitor.

Pentru tăria de caracter și spiritul activ de care dați dovadă, aveți întreaga mea apreciere!

Exemplul de putere interioară pe care îl oferiți are, cu certitudine, un impact semnificativ asupra celor care ajung să cunoască emoționantele dumneavoastră povești de viață. Este impresionantă determinarea cu care ați depășit inevitabila teamă în fața unui viitor incert și ați reușit nu doar să mergeți mai departe cu demnitate, dar și să vă asumați un rol important în societate.

V-ați întors din nou la luptă, de data aceasta pe terenul de sport. Participarea la proiectul «Invictus Team România - 2017» este o demonstrație a spiritului dumneavoastră de adevărați campioni, care au depășit cele mai grele obstacole, și o frumoasă dovadă de solidaritate umană.

Vă aflați la prima participare, cu o delegație restrânsă, dar știu că aveți suflete mari și că, prin conduita dumneavoastră exemplară, veți arăta că militarii români nu sunt doar foarte buni profesioniști, ci au și capacitatea de a se integra în viața socială și sportivă a Alianței Nord-Atlantice.

Sunt sigur că veți reprezenta România cu talent, profesionalism și demnitate la Jocurile Paralimpice de la Toronto, la toate cele șapte discipline sportive.

Vă rog să contați pe întregul nostru sprijin moral! Fiți siguri de aprecierea și recunoștința pe care le aveți din partea noastră pentru toate sacrificiile pe care le-ați făcut!

Mulțumesc militarilor, coordonatorilor proiectului, antrenorilor, suporterilor, sponsorilor și donatorilor pentru implicarea în această acțiune de pionierat pentru România.

Felicitări tuturor celor care au întreprins demersurile necesare pentru ca militarii români să participe la această competiție importantă, alături de camarazii lor din alte state aliate sau partenere.

În încheiere, vă urez mult succes și rezultate cât mai bune la «Invictus Games Toronto 2017».

Drum bun în Canada! Vom fi cu gândul alături de dumneavoastră!“