Klaus Iohannis, mesaj pentru antreprenorii români din Italia: Vă încurajez să deveniți ambasadori de afaceri ai României. Primarul Romei către comunitate: “Aici e casa tuturor românilor şi casa voastră!”

16 octombrie 2018, 15:10

Vizita de stat a președintelui Klaus Iohannis în Italia se încheie exact așa cum a început – în mijlocul reprezentanților comunității românești, a transmis Ramona Avramescu pentru Telejurnal.

Cea mai importantă sală a Muzeului Capitolin a fost transformată în loc de întâlnire pentru românii care trăiesc în Roma și în zona metropolitană.

Președintele Klaus Iohannis a fost așteptat de zeci de români în fața primăriei, iar alții au avut ocazia să stea de vorbă preț de câteva minute cu acesta, în interiorul clădirii.

La întâlnire a participat și prima femeie primar a Romei, Virginia Raggi, care a avut doar cuvinte de laudă la adresa comunității de români: “Aici e casa tuturor românilor şi casa voastră!”.

Klaus Iohannis le-a transmis românilor care trăiesc în peninsulă că este mândru de activitatea lor, că s-au integrat foarte bine și că fiecare contribuie la dezvoltarea relațiilor dintre România și Italia.

Cei mai mulți români care s-au stabilit în Italia sunt nemulțumiți de cum merg lucrurile în țară și, deși își doresc să se întoarcă, vor să vadă că există îmbunătățiri și că guvernanții se gândesc și la ei.

Vă încurajez să deveniți ambasadori de afaceri ai României. Este mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis antreprenorilor români din Italia, la un forum economic deschis la Roma.

În deschiderea forumului de afaceri, președintele Klaus Iohannis i-a invitat pe antreprenori să folosească avantajele competitive pe care le oferă statul român, dar și creșterea economică estimată pentru acest an, la 4-5 la sută.

Mediul de afaceri are nevoie de un cadru legislativ eficient, de instituții puternice, legi stabile și predictibile. Deci, stabilitate și predictibilitate. Din această perspectivă, este esențială implicarea dumneavoastră în relația cu autoritățile publice și clasa politică, lucru la fel de valabil în Italia, ca și în România.Doar astfel putem susține, în mod durabil, investițiile, antreprenoriatul și valorile economiei de piață„, le-a spus șeful statului antreprenorilor.

Luni, în cadrul vizitei de stat pe care şeful statului român o efectuează în Republica Italiană, Klaus Iohannis a fost primit,  la Palatul Quirinale din Roma, de omologul italian, Sergio Mattarella. Cei doi șefi de stat au discutat teme legate de Parteneriatul strategic consolidat dintre cele două ţări şi de cooperarea în plan european, internaţional şi securitar.

Duminică seara, Klaus Iohannis a asistat, la Roma, la iluminarea Columnei lui Traian în culorile drapelului românesc. La sosirea la Columna lui Traian,  Iohannis şi soţia lui au fost aşteptaţi de autorităţi locale şi de câteva sute de persoane, între care un grup de copii din comunitatea de români din Italia.

Este prima vizită de stat din ultimii 45 de ani a unui preşedinte român în Italia. În peninsulă trăiesc și muncesc aproape un milion şi jumătate de români.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite