Klaus Iohannis: Legea este pentru protecția oamenilor, pentru protecția medicilor. Cine n-o respectă va fi amendat. S-au dat peste 78 de mii de amenzi

1 aprilie 2020, 09:34

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat  că este „absolut necesar” ca toată lumea să respecte legislaţia în contextul epidemiei cu noul coronavirus.

Șeful statului a arătat că persoanele care nu respectă legea vor fi amendate și a anunțat că până acum s-au făcut peste 870 de mii de controale și s-au dat peste 78 de mii de amenzi.

Iohannis a făcut din nou apel la populație să evite contactul direct, să păstreze distanța socială pentru protejarea sănătății și înlesnirea muncii medicilor.

„Am discutat ce s-a făcut bun până acum, cum s-a făcut şi am pus un accent foarte clar şi ferm pe ceea ce se numeşte impunerea legii. Este absolut necesar ca toată lumea să respecte legislaţia în această perioadă”, a spus preşedintele, la Palatul Cotroceni.

Declarații Klaus Iohannis:

  • Toate măsurile de până acum au fost luate pentru a proteja sănătatea populației și a înlesni munca medicilor
  • Majoritatea românilor au înțeles că legile se respectă
  • Un aspect foarte special este siguranța și ordinea publică
  • Cei care nu vor să respecte legea vor fi amendați
  • S-au făcut de la începutul acestei situații peste 870 de mii de controale
  • Autoritățile au lucrat foarte serios, s-au dat peste 78 de mii de amenzi
  • Legea este clară: este pentru protecția oamenilor, pentru protecția medicilor
  • Cine n-o respectă va fi amendat
  • Respectați normele de conduită, păstrați distanța, nu vă dați mâna, nu vă îmbrățișati!
  • Respectați normele impuse de autorități!

Preşedintele Klaus Iohannis a avut și marți,  la Palatul Cotroceni, o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor privind gestionarea epidemiei COVID-19, la care au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Muncii, Violeta Alexandru și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat. La finalul ședinței, șeful statului a susținut declarații de presă.

Klaus Iohannis a transmis un mesaj de solidaritate către suceveni, pe care îi asigură că nu sunt singuri, după măsurile luate prin ordonanța militară 6. Președintele le-a transmis medicilor și personalului medical că autoritățile fac tot ceea ce pot pentru a le asigura materialele de protecție.

Șeful statului a mai spus înțelege că personalului medical îi este greu în această perioadă și a precizat că „vor veni zile și mai grele”. Iohannis a subliniat că autoritățile „și-au făcut treaba” și toate materialele de protecție vor ajunge în spitalele din România: „Știu că vă este greu, dar voi sunteți în prima linie. Noi toți românii ne uităm la voi cu speranță, cu încredere. Sunteți linia de apărare a populației împootriva acestei epidemii. Știu că nu este simplu și știm cu toții că, din păcate, vor veni zile și mai grele. Avem încredere în voi, iar noi, autoritățile, politicienii, vom face tot ce putem pentru a vă asigura materialele de care aveți nevoie pentru a asigura materialele de protecție de care aveți nevoie.”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite