Klaus Iohannis, în vizită la o școală 100% ecologică. ”Tânăra generație își dorește să fie mai responsabilă pentru mediul înconjurător”

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, marţi, Şcoala Gimnazială nr. 11 din Municipiul Buzău, în contextul Zilei Mondiale a Mediului şi a Zilei Învăţătorului, anunţă Administraţia Prezidenţială. Instituția este, potrivit primarului, prima unitate de învăţământ din România 100% eco.

07 Iunie 2022, 12:19 (actualizat 07 Iunie 2022, 14:38) Știrile TVR |
Panouri solare. Energie eco

Tânăra generaţie doreşte să fie mai responsabilă faţă de mediul înconjurător, iar politicienii şi dascălii trebuie să asigure cadrul propice pentru a oferi noii generaţii posibilitatea să acţioneze în acest sens, a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis.

 

Tânăra generație își dorește să fie mai responsabilă pentru mediul înconjurător și față   planeta noastră, iar noi politicienii, dascălii trebuie să venim cu un cadru propice pentru a da posibilitatea tinerilor să acționeze în acest sens, a spus președintele Klaus Iohannis, la Buzău.

Președintele a mai spus că potrivit unor sondaje: Aproape toți copiii și tinerii își doresc să fie implicați în aceste teme.

___________________

Şcoala Gimnazială nr. 11 reprezintă un model pentru alte instituţii de învăţământ din România, având în vedere că "îmbină calitatea educaţiei oferite elevilor cu componente specifice şcolilor verzi", iar "clădirile unităţii de învăţământ includ o serie de elemente de infrastructură şcolară sustenabilă".

Administraţia Prezidenţială menţionează că Raportul "Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile", axa verde a Proiectului România Educată, cuprinde numeroase măsuri pentru dezvoltarea unei infrastructuri şi a unei culturi şcolare sustenabile.

Raportul Administraţiei Prezidenţiale s-a aflat în consultare publică în prima parte a anului 2022, forma sa actuală urmând să fie disponibilă marţi pe site-ul instituţiei, mai arată sursa citată.

"Obiectivul general al raportului este ca şcolile să devină exemple de bune practici în materie de sustenabilitate pentru a inspira elevii - ca viitori cetăţeni activi - să adopte un comportament adecvat de protecţie a mediului. Beneficiile unei infrastructuri educaţionale "verzi" sunt multiple şi generează o creştere a stării de bine a elevilor şi a profesorilor, precum şi o creştere a calităţii învăţării. În plus, şcolile eficiente energetic pot contribui substanţial la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, la reducerea consumului de energie şi, implicit, a cheltuielilor cu energia în unităţile şcolare", precizează Administraţia Prezidenţială.

Implementarea Raportului "Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile" necesită un efort transpartinic, instituţiile centrale şi locale, organizaţii neguvernamentale, mediul privat, unităţi şcolare şi universităţi având responsabilitatea să colaboreze pentru punerea în practică a reacomodărilor din raport, mai menţionează sursa citată.

Administraţia Prezidenţială arată că unele dintre măsurile raportului sunt deja în proces de implementare, menţionând, în acest sens, că Săptămâna Verde a fost inclusă în structura anului şcolar 2022-2023, iar apeluri de proiecte pentru investiţii în eficienţă energetică în şcoli au fost lansate de instituţii publice.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 23°C
IASI 19°C 17°C
CLUJ 17°C 14°C
CONSTANTA 22°C 22°C
CRAIOVA 22°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI