Klaus Iohannis, în Japonia. Președintele discută cu premierul nipon despre un Parteneriat strategic și participă la ceremoniile de întronare a împăratului Naruhito

21 octombrie 2019, 17:17

Premierul Shinzo Abe l-a primit pe Klaus Iohannis la Palatul Akasaka din Tokyo. Miza principala a întâlnirii este ridicarea relațiilor între cele două țări la nivel de parteneriat strategic, care ar aduce beneficii și în plan economic.

Japonia este a treia economie a lumii, iar după ce acordul comercial cu Uniunea Europeană a intrat în vigoare la începutul anului, companiile japoneze caută noi oportunități de afaceri, în special în Europa centrală și de Est.

În ciuda condițiilor în care s-a desfășurat vizita în Romania, japonezii nu și-au ascuns interesul pentru investiții în energie, precum modernizarea centralelor de la Turceni, Paroșeni și Ișalnița sau infrastructură, pentru extinderea metroului în București.

Potrivit Administrației Prezidențiale, Parteneriatul Strategic între România și Japonia ar urma să fie lansat în 2021, când se împlinesc 100 de ani de relații diplomatice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite