Klaus Iohannis: Educația nu este responsabilitatea exclusivă a școlii. Multe dintre lucrurile bune sunt opera unor ONG-uri

Președintele Klaus Iohannis participă, joi, la un forum despre filantropie, la care sunt prezenți și importanți oameni de afaceri. La evenimentul din Capitală se discută despre problemele din educație și se împărtășesc soluții referitoare la combaterea sărăciei.

28 Septembrie 2017, 10:35 (actualizat 28 Septembrie 2017, 11:30) |
Klaus Iohannis, declarații la evenimentul United Way
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

"Multe dintre lucrurile bune care se întâmplă acum în educație sunt opera unor organizații non-guvernamentale", a spus președintele țării în discursul susținut, la evenimentul "The United Way Roundtable On Philanthropy”.

Klaus Iohannis a adresat, cu acest prilej, o invitație profesioniștilor , dar și reprezentanților societății civile, să fie parte în continuare în cadrul proiectului național "România Educată".

"Din păcate, realitatea sistemului educațional din România este în continuare îngrijorătoare și nu putem spune că astăzi el oferă șanse egale tuturor. Am convingerea însă că proiectul «România Educată» va reuși să furnizeze o abordare integratoare, complexă și coerentă, care să trateze rădăcina problemelor din sistem. Educația nu se face de una singură și nu este responsabilitatea exclusivă a școlii. Avem nevoie de părinți implicați în acest proces, care să conștientizeze importanța pe care o formă de învățământ o are în viața copilului. De asemenea, profesorii trebuie ajutați, sprijiniți și motivați pentru a găsi metode adaptate nevoilor elevilor. Educația de calitate pentru toți este dezideratul nostru comun și toți cei implicați trebuie să își asume responsabilitatea în desăvârșirea lui. De aceea, apreciez eforturile pe care le depuneți în această direcție şi sper că lucrurile vor merge, în curând, pe un făgaș predictibil și echilibrat, unde rolul societății civile este extrem de important. Multe dintre lucrurile bune care se întâmplă acum în educație sunt opera unor organizații non-guvernamentale, fapt care merită recunoscut și reținut", a declarat Klaus Iohannis.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 18°C
IASI 15°C 16°C
CLUJ 13°C 16°C
CONSTANTA 10°C 12°C
CRAIOVA 14°C 16°C
BRASOV 11°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI