Klaus Iohannis: E revoltător că ministrul Sănătăţii a pornit o campanie de imagine prin spitale. PSD: Este imoral ca Iohannis să vorbească despre Sănătate

16 aprilie 2019, 20:11

„Agenda publică este acaparată de peste doi ani de problemele personale ale liderilor PSD certaţi cu justiţia, timp în care cetăţenii suferă tot mai mult de pe urma incompetenţei guvernanţilor. Este revoltător că ministrul Sănătăţii a pornit o campanie mai degrabă de imagine decât una de informare prin spitalele din ţară. Cum să mai creadă cineva că PSD chiar va construi noi spitale?”, a declarat Iohannis, marţi, la Palatul Cotroceni, la ceremonia de decorare a unor spitale din ţară.

Președintele a susţinut că Ziua Mondială a Sănătăţii a fost transformată de decidenţii guvernamentali într-un ‘spectacol îndoielnic, cu pedepse şi controale demonstrative’.

„Eu cunosc foarte bine sistemul de sănătate din România, am fost pacient în spitale publice din ţară şi ştiu cu ce se confruntă medicii şi asistentele medicale, cercetătorii şi tot personalul din acest sistem. Am vizitat spitale publice şi private şi centre de cercetare medicală şi am văzut oameni care, lucrând în condiţii precare, încearcă să-şi facă bine meseria, în ciuda piedicilor cu care se confruntă. Aceştia sunt oamenii către care îmi îndrept aprecierea şi recunoştinţa, indiferent unde lucrează”, a mărturisit şeful statului.

Președintele și-a reiterat criticile și într-un comunicat venit ca reacție după  tragedia petrecută în comuna ieșeană Brănești, unde un copil de trei ani a căzut în fosa septică din curtea grădiniței și a murit.

În replică la acuzațiile președintelui, social-democraţii au transmis, într-un comunicat, că este imoral şi inacceptabil ca preşedintele Klaus Iohannis să vorbează despre Sănătate şi să atace PSD pentru că nu construieşte spitale, când PNL a închis zeci de spitale redeschise ulterior de guvernarea PSD.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite