Klaus Iohannis, despre scumpirea carburanţilor: E periculos dacă se dezvoltă dintr-un fake news un val de panică. Trebuie să fim foarte atenți și cu informațiile pe care le primim

10 martie 2022, 18:52

Președintele României: „O parte semnificativă a acestui război se poartă în zona știrilor și a informațiilor false, și știți bine că Guvernul a pornit verificările astăzi de la prima oră, pentru a vedea cum s-a ajuns la situația de ieri, care, de fapt, a pornit de la o singură stație de benzină, însă se pare că informația a fost amplificată artificial și a dus la aproape un val de panică. Este periculos dacă se dezvoltă dintr-un fake news o astfel de panică și trebuie să fim foarte atenți și cu informațiile pe care le primim, iar jurnaliștii serioși și redacțiile serioase trebuie să aibă foarte mare grijă ce informații preiau și duc mai departe” a declarat preşedintele Iohannis înaintea reuniunii informale a Consiliului European de la Versailles.

Întrebat dacă statul român este pregătit să facă față unor astfel de campanii de fake news, președintele Iohannis a răspuns: Atâta vreme cât războiul continuă, putem să ne așteptăm la orice încercare de a influența economiile europene prin fake news. De aceea, trebuie să fim foarte precauți. Și, da, statul este pregătit pentru a interveni în astfel de campanii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite