Klaus Iohannis, despre salariul minim garantat în UE: Venitul minim trebuie să asigure un trai decent minimal. Nu putem să avem aceeași sumă, dacă dorim să avem același efect

Klaus Iohannis a declarat, marți, că venitul minim trebuie să asigure un trai decent minimal, dat trebuie ținut cont  de diferențele de dezvoltare între țări. Președintele a explicat că una este venitul minim care asigură un trai decent într-o țară care are un nivel foarte ridicat și altul într-o țară ca a noastră care își dorește să ajungă la acel nivel. Nu putem să avem aceeași sumă, dacă dorim să avem același efect, a conchis Klaus Iohannis.

07 Iunie 2022, 13:29 (actualizat 07 Iunie 2022, 14:02) Știrile TVR |

Este important să vedem cum am ajuns în această criză economică, prețuri in creștere, inflație în creștere și găsim repede explicația. Este vorba despre de războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. Război care a venit cu o abordare care a scumpit energia, acum se scumpesc alimentele. Întreaga economie globală a intrat într-o fază complicată. Sigur, în plan național este nevoie de măsuri de corectare și care vin în sprijinul populației. Este foarte bine că avem un Guvern de coaliție care se sprijină pe o majoritate solidă în Parlament.(...) E nevoie de măsuri care să amelioreze impactul acestor creșteri. Aceste lucruri sunt complicate. Oamenii așteaptă soluții imediat, însă bugetul nu poate fi întins oricât. E nevoie de înțelepciune și da, este nevoie și de răbdare. Când văd că anumiți politicieni strigă ce rău e și ce greu se mișcă lucrurile, trebuie să vedem că avem o abordare guvernamentală și parlamentara așezată care caută și găsește soluții, a arătat președintele.

În ce privește venitul minim, trebuie să asigure un trai decent minimal. Dar trebuie să ținem cont de diferențele de dezvoltare dintre țări. Una este venitul minim care asigură un trai într-o țară care care are un nivel foarte ridicat și altul într-o țară ca a noastră care își dorește să ajungă la acel nivel. Nu putem să avem aceeași sumă, dacă dorim să avem același efect, a spus Klaus Iohannis, aflat marți, la Buzău.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 30°C
IASI 26°C 26°C
CLUJ 20°C 24°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 25°C 27°C
BRASOV 24°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI