Klaus Iohannis, despre criza economică: Nu este cazul să aruncăm vina asupra Guvernului, Parlamentului, clasei politice. Vinovat este Putin care a declanșat acest război

12 mai 2022, 13:22

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că inflaţia este ‘doar un factor’ şi are încredere că Guvernul a luat şi va lua în continuare ‘măsurile care se impun’, menţionând că problema nu este românească, ci doar una globală.

”Vinovat este Putin”

Inflația este doar un factor. Am toată încrederea că Guvernul a luat și va lua măsurile necesare.  Aceasta inflație, prețurile la energie, de ce am ajuns aici – nu înseamnă că cineva a lucrat prost sau nu și-a făcut treaba. Aceste lucruri și crizele care urmează, pentru că specialiștii spun că vor continua, pe plan global, toate acestea au o singură cauză: Războiul lui Putin împotriva Ucrainei. Problema nu este una românească, este una globală. Sigur guvernul poate să amelioreze impactul acestei crize, poate să ajute persoanele cu venituri mici. Și aseară am avut o discuție cu premierul, mi-a prezentat măsurile pe care le pregătesc ei. Să fim realiști. Crizele nu se vor termina mâine, vor continua. În unele situații se găsesc anumite soluții, dar nu este cazul să aruncăm vina asupra Guvernului, Parlamentului, clasei politice. Vinovat este Putin care a declanșat acest război împotriva Ucrainei. Pentru români este important să știe că acest Guvern își dă silința și a găsit soluții pentru a atenua impactul acestor crize succesive, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a efectuat o vizită la Spitalul Clinic Colentina, cu prilejul Zilei Internaţionale a Asistentului Medical.

”Cel mai stabil guvern din ultimii destui ani”

Întrebat dacă a făcut o evaluare a miniștrilor, președintele s-a arătat sceptic cu privire la evaluarea la 6 luni a și a spus că ”dovada practică este că guvernul a făcut față acestor crize cu toate că îmi permit să vă amintesc că atunci când am încurajat formarea acestei coaliții lumea a crezut că fac o greșeală. Rezultatul este cel mai stabil guvern din ultimii destui ani. Cum ar fi arătat România cu guvern subțire, care se impune greu, cu război la graniță și criză economică? Nu aș recomanda niște evaluări în mijlocul crizei. Dacă unul sau altul dintre miniștri nu performează premierul poate solicita schimbarea lui”, a arătat Iohannis.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă