Klaus Iohannis, declarații după întâlnirea cu președintele Petro Poroșenko: A promis că va ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția

24 noiembrie 2017, 12:34

 

Președintele Klaus Iohannis a discutat cu președintele ucrainean Petro Poroșenko despre legea învățământului din Ucraina, care afectează dreptul la educație în limba maternă a minorităților. Cred că problema va fi soluționată, a declarat Klaus Iohannis.

În această chestiune am spus președintelui Poroșeko că pentru noi tema este extrem de importantă și că trebuie să găsim o soluție„.

Mi-a promis că va ține cont de toate recomandările care vor veni de la Comisia de la Veneția„.

Am solicitat ferm ca toate modificările care privest învățământul în limba română în Ucraina să fie dicutate înainte de a fi puse în lge, cu noi, reprezentanții statului român cât și cu reprezentanții minorității române din Ucraina. Președintele Poroșenko a acceptat ambele solicitări. Cred că vom avea o evoluție înspre soluționare

Președintele român a anunțat la începutul lunii octombrie că și-a contramandat vizita la Kiev, unde va merge după ce va fi rezolvată problema învățământului pentru minoritatea română.

Am amânat vizita pentru a arăta că este o chestiune gravă pentru noi„, a declarat vineri Iohannis.

Să nu-și imagineze cineva că facem pe supărații și nu mai vorbim„, a adăugat șeful statului, explicând că această temă este atât de importantă pentru noi încât alte chestiuni au fost puse în stand-by până când va fi rezolvată problema educației în limba maternă a minorității române din Ucraina.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite