Klaus Iohannis: Dacă Guvernul se hotărăște să promoveze bugetul, de exemplu din motive de calendar, prin procedura de angajare a răspunderii în faţa Parlamentului, mi se pare o variantă fezabilă

Președintele Klaus Iohannis a indicat marți că o variantă fezabilă este ca executivul să își asume răspunderea pe bugetul de stat pentru 2020, în contextul calendarului strâns. Șeful statului a adăugat că în buget sunt prevăzuți bani pentru investiții, și a subliniat că în anii următori deficitul va reintra în zona de sub 3%.

17 Decembrie 2019, 13:40 (actualizat 17 Decembrie 2019, 15:24) |
Klaus Iohannis, declarație
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

"Dacă Guvernul se hotărăște să promoveze bugetul, de exemplu din motive de calendar, prin procedura de angajare a răspunderii în faţa Parlamentului, mi se pare o variantă fezabilă. Şi nu cred că trebuie eu să vorbesc cu liderii politici. Toată lumea înțelege că mai este foarte puțin timp până intrăm în perioada sărbătorilor de iarnă. Vine Crăciunul, vine Anul Nou, şi există o promisiune fermă a guvernului de a realiza bugetul până la sfârşitul anului. Şi, atunci, deja, uşor-uşor, celelalte variante nu mai sunt fezabile, dar angajarea răspunderii este o variantă pe care aş sprijini-o", a spus Klaus Iohannis.

"Este un buget bun. Este un buget care prevede sumele necesare la toate capitolele și cred că va fi un buget care poate să permită menținerea ritmului de creștere economică. Acest lucru este foarte important. Pe de altă parte, este un buget care permite continuarea unei politici pozitive în domeniul salarizării și al pensiilor, iarăși este un lucru foarte important. Este, sigur, cel puțin important să subliniem că, din păcate, din motive legate de guvernele pesediste eșuate, bugetul nu s-a putut încadra în deficitul de 3%, însă față de deficitul destul de mare pe care l-am înregistrat în anul în curs deja bugetul pentru anul viitor prevede o reducere și pentru anii care urmează se va reintra rapid în zona de deficit sub 3%. În rest, sigur sunt prevăzuți bani pentru investiții, bani care până acum au fost prevăzuți și au dispărut rapid din bugetele guvernelor anterioare și acest lucru acum nu se va mai întâmpla și consider că acest buget este unul care permite României să meargă înainte în anul 2020, dar deja deschide perspective foarte bune pentru anii viitori", a mai subliniat președintele.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 13°C 19°C
CLUJ 13°C 15°C
CONSTANTA 15°C 15°C
CRAIOVA 16°C 17°C
BRASOV 13°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI