Klaus Iohannis: Dacă și acest Guvern ar cădea, ar trebui să-mi pun întrebarea dacă PSD ar mai avea capacitatea să guverneze

12 octombrie 2017, 12:32

Trebuie să fim foarte serioși aici. Dacă și acest Guvern ar cădea, atunci cu siguranță ar trebui să-mi pun întrebarea la modul extrem de serios dacă PSD ar mai avea capacitatea să guverneze. Deocamdată nu suntem în această situație„, a precizat Klaus Iohannis.

Președintele a mai spus un Guvern trebuie să fie format din „oameni curaţi” care nu au niciun fel de probleme.

Șefului statului a subliniat că echipa guvernamentală nu trebuie să aibă probleme de integritate.

Persoanele cu probleme penale nu au ce căuta în primul rând al funcţiilor statului. […] În politică, nu funcționează prezumția de nevinovăție, așa cum funcționează în justiție. Prezumția de nevinovăție funcționează pentru o persoană care merge în fața justiției. Pentru un politician, care merge în fața poporului, contează integritatea, adică să nu fie suspectat de nimic „, a afirmat Iohannis.

Șeful statului a subliniat că un guvern de tehnocrați nu este o soluție pe termen mai lung: „Cine a câștigat, să-și facă treaba, să guverneze, să producă rezultate„.

Iohannis a mai spus că premierul Mihai Tudose este de bună-credință și dorește să aibă o echipă performantă.

Eu am discutat cu premierul și mi-a prezentat opțiunile domniei sale, dar aceste lucruri nu le voi anunța eu, este treaba altora să facă aceste anunțuri. (…) Eu cred că premierul e de bună-credință și dorește să aibă o echipă performantă„, a declarat Iohannis.

Șeful statului a precizat că românii doresc ca PSD „să vină cu niște rezultate tangibile”.  „Dacă e nevoie de o remaniere pentru a obține așa ceva, atunci remaniere să fie”, a mai spus șeful statului.

Declarațiile președintelui Klaus Iohannis au venit în contextul în care Comitetul Executiv Național al PSD se reunește azi pentru a decide  despre situația remanierii guvernamentale.  Premierul Mihai Tudose vrea să scape cel puțin trei dintre miniștrii care au probleme penale: Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Viorel Ilie, ultimul de la ALDE. Sunt însă și alții pe lista neagră, care va fi pusă în discuție în comitetul executiv al PSD și în ședința coaliției.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă