Klaus Iohannis: Am convingerea că o parte dintre studenții pasionați de comunicații și tehnologia informației vor alege să contribuie la digitalizarea administrației publice și o carieră în STS

"STS este cunoscut drept principalul furnizor de rețele, sisteme și servicii de comunicații și tehnologia informației de calitate pentru autoritățile statului român, având o experiență valoroasă dovedită și recunoscută, inclusiv în plan internațional", a spus șeful statului, la evenimentul organizat cu ocazia aniversării a 30 de ani de activitate a Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).

 

13 Decembrie 2022, 13:22 (actualizat 13 Decembrie 2022, 13:57) Știrile TVR |

"Vă revine sarcina de a realiza o evaluare serioasă a propriului rol în creșterea rezilienței naționale, ținând cont de spectrul divers de riscuri și amenințări convenționale și neconvenționale care se propagă la nivel global și care sunt resimțite de întregul sistem internațional", a spus președintele Klaus Iohannis.

 

 

Discursul lui Klaus Iohannis:

"Doamnă Președinte al Senatului,
Domnule Prim-ministru al României,
Domnule Director al Serviciului de Telecomunicații Speciale,
Doamnelor și domnilor miniștri, senatori, deputați,
Dragi militari,
Doamnelor și domnilor,
Sărbătorim astăzi 30 de ani de la înființarea Serviciului de Telecomunicații Speciale, ca structură specializată în domeniu, cu rol de integrator al infrastructurii și serviciilor de comunicații și tehnologia informației de stat.
În contextul promovării intereselor de securitate ale României, Serviciul de Telecomunicații Speciale a făcut eforturi constante pentru ca dezvoltarea capabilităților sale să se sincronizeze cu ritmul alert de evoluție a tehnologiei, în concordanță cu nevoile de funcționare și de modernizare ale statului nostru.
Astăzi, după 30 de ani, STS este cunoscut drept principalul furnizor de rețele, sisteme și servicii de comunicații și tehnologia informației de calitate pentru autoritățile statului român, având o experiență valoroasă dovedită și recunoscută, inclusiv în plan internațional.
Construirea și finalizarea ”Centrului de date disaster recovery și business continuity” și a ”Centrului de servicii esențiale de comunicații și tehnologia informației”, precum și implicarea în implementarea infrastructurii Cloud-ului Guvernamental din România garantează respectarea unor înalte standarde de siguranță, absolut necesare în momente de crize multiple, așa cum avem în prezent.
Anual, operatorii Serviciului de Telecomunicații Speciale din cadrul Serviciului de urgență 112 preiau milioane de apeluri ale cetățenilor, pentru a-i pune în legătură cu instituțiile specializate de intervenție de care au nevoie – Ambulanță, Poliție, Inspectoratul pentru Situații de Urgență-SMURD, Jandarmerie sau Salvamont.
În timpul pandemiei de COVID-19, specialiștii STS s-au implicat în crearea unor soluții tehnice și aplicații informatice care să ajute autoritățile medicale să facă față mai bine crizei sanitare.
De asemenea, STS a contribuit la digitalizarea serviciilor fiscale, medicale și ale autorității judecătorești, precum și la realizarea unor importante sisteme informatice puse la dispoziția Ministerului Educației, destinate managementului proceselor de școlarizare.
Doamnelor și domnilor,
Securitatea regională și euroatlantică a fost fundamental afectată în acest an de agresiunea ilegală și nejustificată a Rusiei asupra Ucrainei.
În acest context complicat, vă revine sarcina de a realiza o evaluare serioasă a propriului rol în creșterea rezilienței naționale, ținând cont de spectrul divers de riscuri și amenințări convenționale și neconvenționale care se propagă la nivel global și care sunt resimțite de întregul sistem internațional.
În acest sens, este esențial să acordăm atenția cuvenită formării și pregătirii tinerilor, să investim în educația lor.
Am convingerea că, la absolvirea studiilor, o parte dintre studenții pasionați de comunicații și tehnologia informației vor alege să contribuie la digitalizarea administrației publice și că unii dintre ei vor alege o carieră în Serviciul de Telecomunicații Speciale.
Dragi militari,
Această zi este dedicată tuturor celor care și-au clădit o carieră în cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale și care și-au asumat viziunea și valorile instituției, astfel încât activitățile desfășurate să îndeplinească cele mai înalte standarde.
Adresez personalului Serviciului de Telecomunicații Speciale îndemnul de a-și consolida, în continuare, cultura profesională adecvată scopului care îi revine instituției în arhitectura securității naționale.
Vă mulțumesc pentru activitatea desfășurată în slujba României, pentru devotamentul și integritatea dovedite și vă urez mult succes în continuare!
Mulțumesc!"
Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 30°C
IASI 26°C 30°C
CLUJ 25°C 22°C
CONSTANTA 23°C 24°C
CRAIOVA 25°C 27°C
BRASOV 24°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI