Klaus Iohannis: Așteptăm primele rezultate ale noilor restricții peste două - trei săptămâni. Solicit candidaților și echipelor de campanie să respecte cu sfințenie măsurile

Președintele Klaus Iohannis, aflat într-o vizită în Maramureș,  face declarații de presă.

06 Noiembrie 2020, 15:35 (actualizat 06 Noiembrie 2020, 16:41) |
Klaus Iohannis

Noile măsuri luate de Guvern sunt gândite pentru a încetini răspândirea virusului, iar rezultatele se vor vedea peste două sau trei săptămâni, spune Klaus Iohannis.

„Pandemia, din păcate, este o îngrijorare din ce în ce mai mare pentru noi. Ați văzut cu siguranță datele. Din păcate astăzi am trecut efectiv de 10.000 de persoane nou infectate și am prevăzut această situație încă de aseară împreună cu guvernul noi măsuri noi măsuri care au fost bine gândite, măsuri ferme, care vor fi aplicate începând de luni, deci de săptămâna viitoare, măsuri care sunt gândite pentru a încetini semnificativ extinderea pandemiei, deci care sunt gândite pentru a încetini efectiv răspândirea virusului în populație. Sunt măsuri care cu siguranță vor duce la o încetinire a răspândirii virusului, măsuri care ne afectează pe toți, dar în astfel de circumstanțe de pandemie trebuie să fim uniți, noi toți să fim o echipă, toți românii să fim o echipă și în final să trecem cu bine peste această pandemie”, a declarat președintele.

Șeful statului a subliniat că rezultatul restricțiilor aprobate joi seara de Executiv vor fi vizibile peste două-trei săptămâni:  „Multe din măsurile care au fost decise ieri au fost așteptate de fapt și pot să vă asigur că toate aceste măsuri au fost discutate cu experți cu specialiști și așteptăm sigur primele rezultate abia peste două sau trei săptămâni. Toate aceste măsuri care au fost discutate și vor fi puse în practică astăzi, mâine, poimâine sunt măsuri care necesită un timp suficient de lung pentru a produce rezultate.”

Se închid doar piețele din interior

Președintele Klaus Iohannis a spus că după discuțiile cu Guvernul a ajuns la concluzia că „soluția cea mai înțeleaptă” este închiderea piețelor care sunt în interior, urmând ca cele din exterior să funcționeze.

Întrebat, în conferința de presă, la Baia Mare, dacă închiderea piețelor nu ar putea crea aglomerație în magazine, care ar urma să rămână deschise, președintele Klaus Iohannis a spus că soluția corectă este închiderea piețelor care sunt în spații închise.

„Discutând mai în detaliu cu guvernul aceste chestiuni, am ajuns la concluzia că probabil soluția cea mai înțeleaptă ar fi să se închidă piețele care sunt în spații închise și să se lase să funcționeze - dacă lucrurile nu se agravează - piețele în spații deschise, fiindcă este toamnă, sunt micii agricultori care acum vor să își vândă produsele. Este perioada în care foarte mulți români își fac proviziile pentru iarnă și atunci și piețele în spații deschise, deci piețele tradiționale țărănești, vor rămâne deschise”, a spus Iohnnis.

Președintele a mai spus că vor fi în continuare respectate toate normele sanitare, se vor face verificări și acolo unde situația o va impune, vor fi luate măsuri mai dure.

Declarații ale președintelui Klaus Iohannis:

  • Am decis noi măsuri care au fost bine gândite, măsuri ferme care vor fi aplicate de luni
  • Sunt măsuri care vor duce la o încetinire a răspândirii virusului
  • Măsurile ne afectează pe toți, dar în astfel de circumstanțe trebuie să fim uniti noi toti, toti românii să fim o echipă și să trecem cu bine peste această pandemie
  • Multe măsuri decise ieri au fost așteptate și discutate cu experți
  • Așteptăm primele rezultate abia peste două sau trei săptămâni
  • Aceste măsuri necesită un timp pentru a produce rezultate
  • Am venit în județul Maramureș având in vedere că mai sunt putine momente până la 1 decembrie
  • Am redeschis Muzeul care se găsește în casa lui George Pop de Băsești, un mare român, un mare luptător pentru drepturile românilor din Transilvania
  • Azi e prima zi de campanie electorală
  • Mă adresez candidaților, voluntarilor, echipelor de campanie și le solicit să respecte cu sfințenie măsurile care au fost impuse
Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 11°C
IASI 9°C 6°C
CLUJ 2°C 3°C
CONSTANTA 9°C 13°C
CRAIOVA 7°C 9°C
BRASOV 8°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI