Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă s-au aflat în același timp la sediul ONU de la New York, dar nu s-au întâlnit. Premierul i s-a adresat președintelui pe Facebook

24 septembrie 2019, 20:58

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă nu s-au întâlnit pentru că fiecare și-a urmat programul stabilit deja din țară. Șeful statului a participat la deschiderea lucrărilor Adunării Generale a ONU și a asistat la discursul președintelui american Donald Trump, în vreme ce premierul Dăncilă ajungea la sediul ONU o oră mai târziu, care avea o întâlnire programată cu secretarul general al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Deși se află amândoi la New York și chiar s-au aflat în aceeași clădire, Viorica Dăncilă a publicat pe Facebook o scrisoare deschisă în care îi cere președintelui  Klaus Iohannis să numească un ministru interimar la ministerul de Interne.

Interesant este că, deși s-a aflat în același sediu cu președintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă a ales să i se adreseze în mod public. Nu este clar până acum dacă au existat și discuții între cei doi demnitari.

În partea a doua a zilei Viorica Dăncilă are programată o întâlnire cu secretarul american pentru Energie, Richard Perry, cu care va fi semnat și un acord între cele două guverne.

Șeful statului, pe de altă parte, va participa la două recepții, una găzduită de șeful Consiliului European, Donald Tusk și cealaltă de Donald Trump.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite